Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Sverige kräver spansk karantän över EM-premiären

Sverige (herr) 2021-06-07 kl 12:48

Ett kaosartat läge råder inför Sveriges EM-premiär.
Efter att Sergio Busquets testat positivt för covid-19 kräver nu Blågult att motståndarlaget sätts i karantän över matchen, enligt AS.
- Det stämmer inte. Vi har inte haft kontakt med varken Uefa eller det spanska förbundet om det, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen. 

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Den spanska tidningen AS skriver att det svenska landslaget kräver att det spanska laget ska sitta i karantän över EM-premiären den 14 juni. Det efter att mittfältaren Sergio Busquets testat positivt för covid-19.

Det svenska fotbollsförbundet dementerar AS uppgifter.

- Det stämmer inte. Vi har inte haft kontakt, varken med Uefa eller det spanska förbundet. Det är inget konstigt att det kommer in smitta. Alla följer protokollen som finns och vi förbereder oss för matchen som vanligt, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen och fortsätter: 

- Det har ju hänt tidigare i båda landslag och klubblag. Att det kommer in smitta i lagen, blir någon sjuk så blir någon sjuk. Jag har sett att det har skrivits om det i media, men vi har inte haft någon kontakt med Uefa om detta. Vi förbereder oss för match, säger Pettersson. 

ANNONS

Enligt det coronaprotokoll som Uefa tagit fram för mästerskapet måste såväl spelare och ledare som åskådare kunna visa upp ett negativt PCR-test till varje match. AS skriver också att Uefa kommer ”göra vad som krävs” för att förhindra ett utbrott under mästerskapet.

Uefa har en rad olika regler kopplade till pandemin. En av dem är att om ett lag drabbas av covid-19 så kan matchen flyttas i upp till 48 timmar för att berört lag ska ha möjligheten att kalla in nya spelare. 

Sergio Busquets och de personer som varit i kontakt med honom hålls nu isolerade. Spanien kommer inte heller att spela det planerade genrepet mot Litauen i morgon.

Uefa har tidigare meddelat att landslag som drabbas av "allvarliga skador eller sjukdomar" före sin första match i turneringen får göra obegränsat antal ändringar i truppen. Spelare som testar positivt för covid-19 eller bedöms ha varit i närkontakt med en coronasmittad person tillhör kategorin spelare med "allvarlig sjukdom" och kan alltså bytas ut.

ANNONS

Sätts spanska spelare i karantän och stoppas från spel mot Sverige kan de alltså ersättas. Till morgondagens träningslandskamp mellan Spanien och Litauen kommer det spanska U21-landslaget att spela matchen istället för det isolerade A-landslaget. 

Under söndagskvällen sa Sveriges förbundskapten Janne Andersson följande i en kommentar till Fotbollskanalen:

- Det förändrar ingenting i våra förberedelser. Vi får se hur det utvecklar sig.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto