Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ur senaste Offside: Lagrell talar ut om Lagerbäcks avhoppshot och Svennis och Hodgsons "lögner"

10å

Lars Lagerbäck var redo att lämna förbundskaptensjobbet innan VM-kvalet var slut.
- Innan Ungernmatchen kom Lasse fram till mig och sa: »Vinner vi inte i dag vill jag att du ska vara med på presskonferensen, berättar Lars-Åke Lagrell i senaste numret av Offside.

Hade inte Zlatan Ibrahimovic fått in bollen i slutsekunden i VM-kvalet borta mot Ungern så hade Lars Lagerbäck hoppat av jobbet som förbundskapten - just där i Budapest. Det berättar förbundsbasen Lars-Åke Lagrell i senaste numret av magasinet Offside.

– Innan Ungernmatchen kom Lasse fram till mig och sa: »Vinner vi inte i dag vill jag att du ska vara med på presskonferensen efter matchen«. Men så kom ju Zlatans mål på övertid. Lasse kom fram till mig precis innan han skulle ut på presskonferensen, log lurigt och sa: »Liket lever än.«

ANNONS

Det är Offsides Anders Bengtsson som följer Lagrell mitt under jakten på ny förbundskapten. Och Lagrell berätter även hur man jobbat med namn som Sven-Göran Eriksson, Roy Hodgson och Hans Backe innan det blev klart med Erik Hamrén.

Lagrell förklarar dels att Hodgson kostade för mycket och dels att Svennis agent rådgivare Lars Sternmarker försökte spela ut korten mot förbundet.

– Så här är det. Direkt när Lasse och Roland gick ut med att de skulle avgå, då visste jag att det inte skulle ta lång tid innan Sternmarker (Sven-Göran Erikssons agent) skulle ringa. Och mycket riktigt, en dag när jag satt i bilen ringde han och sa: »Nu är han intresserad.« »Jaha«, sa jag, »men Svennis kan väl ringa mig om det är något han vill säga?« Några dagar senare ringde Svennis och sa att han ville bli förbundskapten för Sverige och att han då ville ha Grip och Backe som assisterande. »Oroa dig inte för lönen, den kommer inte att vara något bekymmer«, sa han.

Lagrell förklarar sedan vidare att Eriksson ringde och förklarade att ägarna villa ha honom kvar - och att det inte gick att lösa.

ANNONS

– Jag har fått känslan efteråt att han hela tiden menade att han skulle fortsätta i England samtidigt som han skulle vara förbundskapten, även om vi aldrig pratade om det. Och det hade aldrig varit intressant för oss.

Om Hodgson

– Vi var i kontakt med Roy Hodgson. Men han sa tidigt att han tjänade så in i helvete mycket pengar i England att det aldrig skulle gå att lösa. Så han ströks också tidigt.

- Varken Roy eller Svennis fick frågan om att bli förbundskapten, man kan mer säga att vi var nyfikna på om de ens var aktuella. Att både Roy och Svennis sedan går ut efter att vi pratat med dem och säger att de tackat nej till jobbet som förbundskapten är fel. Men de gör ju bara så för att det ser fint ut på deras CV, det fattar väl vem som helst?

Bengtsson träffar Lagrell under en tid då förbundsbasen kanske är i sitt mest utsatta läge någonsin under sin 18-årige era på posten. Allsvenskans publiksnitt har sjunkit samtidigt som han försöker ordna nya tv-avtal.

Han står i skottlinjen när Örgryte får böta för en banderoll om att frige fängslade journalisten Dawit Isaak och det är bråkigt på många allsvenska arenor. Mitt i den vevan kräver DN:s krönikör Johan Esk Lagrells avgång.

ANNONS
– Esk sitter hemma bakom sitt skrivbord och ska försöka vara märkvärdig gentemot sina kollegor. Han är inte ute och tar reda på verkligheten. Nej, Esk skriver snömos. Men egentligen är jag helt oberörd av det. Det går ju inte att ta honom på allvar.
Publicerad 2010-05-28 kl 00:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto