POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1

Utspelet: "Jag tror Zlatan var dopad"

Den tidigare förbundskaptenen i friidrott Ulf Karlsson menar att Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal var dopade under sin tid i Juventus. 
- Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad, säger Karlsson till NWT.

Ulf Karlsson - som under sin tid som förbundskapten för friidrottslandslaget ledde Sverige till mängder av guldmedaljer i VM, EM och OS - anklagar Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal för doping.

- Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sade Karlsson till NWT när Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé hade ett seminarium under tisdagen.

Trots att Zlatan Ibrahimovic under sin karriär aldrig testats positivt för doping står Karlsson fast vid sitt uttalande och menar att även Albin Ekdal kan ha använt otillåtna preparat under sin tid i Juventus.

De är mer befriade från tester än individuella idrottare. Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid. Och Albin Ekdal gick upp åtta kilo i samma klubb. Jag tror att kulturen levde kvar i Juventus på den tiden. De hade en doktor som tidigare hade blivit avstängd 22 månader, säger Karlsson till NWT.

Vidare tror Karlsson inte att Ibrahimovic själv haft i åtanke att använda otillåtna preparat.

Jag tror inte att han har medvetet försökt dopa sig. Det är bara kolla på gamla DDR, där har merparten som varit dopade förmodligen inte vetat om det. Och ta Linda Haglund till exempel, som fick preparat. Jag tror inte att spelarna hade varit beredda att äta något om det varit otillåtna medel, säger han till Sport-Expressen.

Syrligt svar från SvFF

Svenska fotbollsförbundets presschef Niklas Bodell tar inte lätt på Karlssons spekulativa anklagelser.

- Det är en väldigt, väldigt allvarlig anklagelse. Att påstå något sånt utan att ha på fötterna, det är för mig väldigt uppseendeväckande och förvånande. Jag vill inte spekulera eller tangera Karlssons påstående, men det låter fullständigt befängt i mina öron, säger Bodell till Sport-Expressen och fortsätter:

-Om jag var i Ulf Karlssons kläder skulle jag vara väldigt försiktig med såna anklagelser i rent spekulativt syfte. Det upprör mig, om jag ska vara riktigt ärlig.

När SR når Karlsson på torsdagsmorgonen så säger han att det hela blivit en anka av en fjäder, men han står samtidigt fast vid att något är lurt med Ibrahimovis viktuppgång.

Jag har inte pekat ut honom som dopad. Det jag sagt är att det inte är möjligt att på naturlig väg gå upp så mycket muskler på så kort tid, säger Karlsson till SR. 

SR menar då att Karlsson indirekt pekar ut Ibrahimovic för att ha varit dopad - något Karlsson avfärdar.

- Det får stå för dig, svarar den tidigare förbundskaptenen.

Ibrahimovic spelade i Juventus mellan 2004-2006 och Albin Ekdal tillhörde klubben mellan 2008 och 2010 men var utlånad till Siena säsongen 2009/2010.

Fotbollskanalen och har varit i kontakt med Ulf Karlsson som i SMS skriver att han inte vill kommentera saken ytterligare. 

Publicerad 2016-04-07 kl 08:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå