Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vändningen efter stora kvalkaoset - Åtvidaberg flyttas upp

Sverige

Frölunda vann kvalet till division ett.
Trots det får Åtvidaberg ta klivet upp.
Anledningen? Att Göteborgsklubben använt sig av en spelare som inte fick vara med.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om det smärre kaos som funnits gällande mötet mellan Åtvidaberg och Frölunda, i kvalet till division ett. De båda lagen ville först att båda skulle erbjudas en plats i ettan, detta då man tvingats flytta fram matchen då Åtvidaberg drabbats av ett covid-utbrott – och då SvFF redan beslutat att göra just det med alla lag som kvalade upp till division 2.

- Det rimliga beslutet är att man ställer in det här kvalet också och att vi får välja om man vill gå upp eller inte, sa Västra Frölundas styrelseledamot Mats Persson till Fotbollskanalen då.

Men klubbarna fick inget gehör, vilket alltså skapade stor ilska, och nyligen spelades de båda matcherna. Totalt slutade det 3-3, men då Frölunda gjort fler mål på bortaplan så skulle man därför flyttas upp.

ANNONS

Då kom nästa del i den här historien; Åtvidaberg lämnade in en protest då man ansåg att Frölunda använt sig av en spelare som egentligen skulle varit avstängd.

Corren har tidigare rapporterat att det har skett två olika tolkningar mellan de båda klubbarna. Frölunda har tolkat det som att kvalomgång två var en ny tävling och att varningarna då ska nollas – samt att det är en ny tävling om ett nytt lag tillkommer. ÅFF ser det dock annorlunda, de menar att Frölunda inte är ett nytt lag som tillkommer, eftersom det var sex lag från början i kvalet. De båda klubbarna var i den första kvalomgången i varsin kvalgrupp om tre lag. Därefter avgjordes det i ett dubbelmöte mellan de två gruppsegrarna.

Nu har också besked från SvFF:s disciplinnämnd kommit. Och DN ger ÅFF rätt – Frölunda utesluts och Åtvidaberg flyttas upp.

ANNONS

Förbundet skriver på sin hemsida:

”Efter söndagens sista kvalmatch mellan Västra Frölunda IF och Åtvidabergs FF lämnade Åtvidaberg in en protest mot att Västra Frölunda använt sig av en obehörig spelare i returmötet.

Disciplinnämnden konstaterar i sitt beslut att den utpekade VF-spelaren stod på två varningar inför returmötet och därmed inte fick delta i matchen. Då Västra Frölunda följaktligen har använt sig av en obehörig spelare i matchen så utesluts laget ur kvaltävlingen.

Som enda kvarvarande lag i kvaltävlingen flyttas därmed Åtvidaberg upp till Ettan.”

Publicerad 2020-12-11 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto