Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Värmländsk återförening efter U21-succén: Sitter i ryggmärgen"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Ola Toivonen och Marcus Berg gjorde succé i U21-EM 2009.
Mot Bulgarien återförenades de.
Då blev det en ny framgång.
- Det sitter i ryggmärgen, säger Toivonen.

I U21-EM 2009 tog sig Sverige till semifinal innan det blev uttåg mot England på straffar. Då var Ola Toivonen och Marcus Berg ett fruktat anfallspar. Men efter det har duon aldrig fått chansen tillsammans i A-landslaget. Inte förrän måndagens VM-kvalmatch mot Bulgarien. Då återförenades Toivonen och Berg - det slutade med en ny succé.

Toivonen gjorde ett mål, en assist och var en av planens bästa spelare och Berg klackade fram till sin kompis mål.

- Jag tycker att vi gjorde det bra. Han är väl lite mer target än mig och jag går lite mer i djupet så det blir lite mer sådant spel i dag och jag tycker att vi fungerar bra ihop, säger Berg.

- Vi har ju spelat ihop sedan värmlandslaget. Så det är sedan man var 14-15 år. Vi fungerar bra ihop. Det var ett tag sedan vi spelade ihop nu men det var ändå bra.

Ola Toivonen håller med Berg:

- Efter U21-landslaget har vi nog bara spelat i en match i A-landslaget tillsammans, mot Vitryssland i en träningsmatch. Det är jävligt längesedan. Ingen tävlingsmatch tror jag, säger han.

- Vi har spelat mycket med varandra. Vi känner varandra och är bra kompisar. Det är inget konstigt. Vi har det liksom. Det sitter i ryggmärgen.

Hur ser du på ditt mål?
- Marcus ville klacka in den men han fick ingen riktig träff på den, då dyker den upp framför mål och då var det bara att veva in den.

Du var förvånad när du kom med i truppen, nu startade du och gjorde mål, assist och var enligt många bäst på plan - hur ser du på det?
- Det kändes bra. Tycker att hela laget gjorde en bra insats. Superbra.

Du kom inte med i EM-truppen - hade du kunnat föreställa dig att du skulle stå här i det nya kvalet och vara matchhjälte?
- Nej det var inget som jag tänkte på utan jag prata med nära och kära och familj och vi gjorde analysen att vi får se vad som händer efter sommaren med klubbyte och så, sedan om landslaget ringer får man ta sig en funderare. Så blev det. Nu är man här och har tagit sex poäng på två matcher. Det är bra.

- Men jag var förvånad när jag kom med nu eftersom jag inte var med i den första truppen, då trodde jag att det var en liten generationsväxling. Men nu är jag här.

Publicerad 2016-10-11 kl 12:04
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER