POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Västsvensk stjärna inför rätta i mars - tränar och spelar som vanligt

Foto: Bildbyrån.

En västsvensk stjärna är åtalad för grov rattfylla. 
Nu är spelaren igång i träning igen och kan spela matcher.
- Det är inget som har förändrats förrän dom kommer, säger ordföranden, i den aktuella klubben, till Fotbollskanalen. 

En västsvensk stjärna blev i slutet av november i fjol åtalad för grov rattfylla. GP rapporterade i början av november att spelaren stoppats av polis efter en utekväll med lagkamrater. Spelaren ska först ha tagit en taxi hem, men sedan återvänt till stället då hans nycklar glömdes kvar. Sedan tog spelaren sin bil hem och blåste 1,0 promille.

Straffet om en person döms skyldig för grovt rattfylleri är som mest fängelse i två år, men åklagaren i fallet menar att en annan påföljd är vanligare i ett sådant här fall. 

- Den normala påföljden i den här typen av brott är villkorlig dom och samhällstjänst, men det är tingsrätten som gör den bedömningen, sa åklagaren till GP. 

Ordföranden i den aktuella klubben har tidigare berättat för Fotbollskanalen att spelaren mått dåligt över det inträffade och att föreningen haft flera möten med spelaren. Däremot har föreningen velat avvakta den rättsliga processen. 

Nu berättar ordföranden att rättegången för spelaren kommer att hållas i mars. Spelaren har börjat träna med föreningen och kommer att fortsätta spela med klubben, då parterna har ett kontrakt. Därmed kommer spelaren även vara tillgänglig för matcher framöver.

- Det är inget som har förändrats förrän dom kommer. Han är i tjänst enligt avtal med träningsprogrammet och sådär, men beroende på vilken dom han får tar vi ställning hur vi ska stötta honom och vad som händer kring saker och ting, men det är inget jag vill spekulara i nu. Det tar vi då. 

Ordföranden menar också, precis som tidigare, att föreningen stöttar spelaren, men fördömer själva handlingen. 

Publicerad 2020-01-07 kl 17:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå