Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Ventura besviken: ”En av våra spelare bröt näsan”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges mål i sportsändningen ovan.

Italien var besviket på resultatet och på att matchen blev fysisk.
Något som störde.
- Matchen i dag blev stökig och bökig och det var inte bra för oss, säger Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura.

Sverige vann första playoffmötet mot Italien med 1-0 och det var en besviken Gian Piero Ventura som kom till presskonferensen.

- Vi kunde definitivt gjort mer, men nu är det 180 minuter som ska spelas. Vi försökte spela vårt spel men det blev en fysisk och tuff match. Det var väl knappt ett skott på mål på hela matchen, Buffon hade inte mycket att göra, säger han.

- Resultatet stör oss givetvis, men vi kunde också gjort mål när Belotti nickade och då hade det sett annorlunda ut. Vi har 90 minuter till på oss, vi får summera det här efter nästa match.

Ventura var missnöjd med att matchen fick en karaktär som inte gynnade hans landslag, med mycket närkamper.

- Det räcker att vi slår snabbare passningar så får vi mer ytor. Matchen i dag blev stökig och bökig och det var inte bra för oss. Vi kan inte göra mycket fysiskt innan returen, men vi måste ha med oss huvudet och en övertygelse och sedan får vi hoppas på att publiken på San Siro ger oss stödet vi behöver, säger han.

- Det är klart att jag hade en annan tanke på hur matchen skulle gå i dag, vi gjorde en del misstag och vi får försöka rätta till det till på måndag. Vad vi inte gjorde bra vill jag ta med spelarna. Sverige är bra på att stänga ytor och spelar man inte snabbt så blir det svårt.

Vad säger du om domarinsatsen?
- Överlag var domarinsatsen okej, men han tillät att matchen blev för fysisk och det på bekostnad av det tekniska spelet. Med tanke på att en av våra spelare bröt näsan så gjorde han inte allt rätt.

Överraskad över Sveriges insats?
- Jag är inte förvånad, Sverige ställde upp och spelade som vi väntade oss, och vi släppte egentligen inte till särskilt mycket bakåt.

Hur hanterar ni trycket att ta er till VM?
- Det är inga problem med trycket, det är konstant från media, och det lever vi med. Det var knappast medias fel att vi förlorade i dag. Om vi vinner nästa match kommer vi istället att få beröm, det är så det fungerar.

Publicerad 2017-11-10 kl 23:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons