Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
28v

Ventura erkänner italienskt kaos inför Sverige-matcherna: "Jag bad om att få bli uppsagd"

Foto: Bildbyrån.

Giampiero Ventura är förbundskaptenen som misslyckades med att ta Italien till VM, för första gången på 60 år.
Nu berättar han att han försökte säga upp sig redan innan play off-matcherna mot Sverige.
- Jag hade bestämt mig att även om vi hade tagit oss till VM så skulle jag inte åkt dit, säger Ventura till Rai.

Italiens landslag har ett tufft år bakom sig. Den tidigare förbundskaptenen Giampiero Ventura, som sparkades efter att man förlorat mot Sverige i play off-rundan av VM-kvalet i höstas, ger nu sin version om hur situationen var för honom under den floppartade tiden.

I en intervju med Rai beskriver han hur han upplevde läget efter att Italien förlorat med 3-0 borta mot Spanien i gruppspelet av VM-kvalet. Den förlusten gjorde att man tvingades till play off mot Sverige.

- Direkt efter förlusten (mot Spanien) fanns det ett motstånd mot mig som saknar motstycke, på grund av vår första förlust för året. Många ville att jag skulle avgå. Externt ifrågsatte man mitt berättigande som förbundskapten, vilket påverkade matcherna. Och det hade redan funnits ett internt ifrågasättande, säger Ventura till Rai enligt football-italia.net.

Sommaren 2016 var Italiens tidigare förbundskapten, Marcelo Lippi, detaljer ifrån att ta över som teknisk direktör hos det italienska förbundet. Men Lippi anställdes aldrig, vilket Ventura upplever blev ett stort problem.

- Mitt projekt byggde på att ha (Marcelo) Lippi som teknisk direktör och mentor, och jag lämnades utan ett nätverk som kunde stötta mig i en roll som jag inte kände till.

- I samband med Israel-matchen, efter Spanien-matchen, var jag tvungen att avgå på grund av att hela arenan buade ut vårt landslag. Jag erbjöd mig att kliva av efter Makedonien-matchen. Jag lämnade in min ansökan om uppsägning till förbundet och sa att de behövde någon annan som kunde ge lugn eftersom det skapats ett fientligt klimat. Men de accepterade inte min avgång. Oavsett hade jag redan bestämt mig att även om vi hade tagit oss till VM så skulle jag inte åkt dit.

Ventura fick kritik för att han inte valde att säga upp sig efter förlusten mot Sverige och nu förklarar han det beslutet.

- Jag avgick inte efter Sverige-matcherna, för då hade det varit som att jag erkände att jag är den enda personen som är ansvarig för ett nederlag som många bidrog till. Jag blev syndabocken.

Enligt Ventura har kvalfloppen lämnat efter sig ett ärr som aldrig kommer att försvinna.

- Jag kommer aldrig komma över det här, säger han till Rai enligt football-italia.net.

Publicerad 2018-05-28 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons