ASTANA: Hur tycker du att det svenska landslaget skötte sig i Astana, sätt ditt betyg på de svenska spelarna. Fotbollskanalen.se ger tre spelare överbetyg.

Sveriges laguppställning inför VM-kvalmatchen i grupp C mellan Kazakstan och Sverige på Astana Arena på tisdagen.

5

Ingen

4

Andreas Isaksson
Höll Sverige i ledning med en tidig frilägesparad och agerade säkert i kassen förutom då han rusade ut och bröt en kontring men inte träffade rent. Delaktig i Sveriges 1-0 när han boxade inlägg till Kacaniklic.

Zlatan Ibrahimovic
Iskall i friläget efter 20 sekunder och höll backen på avstånd innan han tryckte in 0-1 vid bortre stolpen. Högsta klass. Var mycket delaktig i spelet och försökte mot ett samlat försvar men det gav få rena lägen. Sköt två frisparkar i muren mot Irland och följde upp med en ny här.

Albin Ekdal
Briljant anfall bakom Sveriges ledningsmål efter 27 sekunder. Fick bollen av Kacaniklic och väggade med Svensson innan han drog upp ett anfall och hittade Zlatan helt perfekt. Ihop med Svensson rätt bra koll på sina opponenter men hade svårt att tränga igenom försvaret.

3

Anders Svensson
Som vanligt nyttig och säker. Bara de briljanta crossbollarna till Kacaniklic visar den dimension han tillför och hade en del samspel med Ibrahimovic som så när hade resulterat. Vågade också kliva fram i djupled och fick så när kontroll på inspel i straffområdet.

Per Nilsson
Omsprungen gång på gång och hade svårt mot det kvicka kazakiska anfallet. Inte alls lika säker som mot Irland och förlorade även ett par nickdueller. Tur som inte blev varnad i den första halvleken efter att ha kapat Finotjenko. Spelade dock upp sig i andra halvlek.

Mikael Antonsson
Delaktig i osäkerheten i den svenska backlinjen som gav kazakiskt friläge, men det kan lika gärna ha varit Olsson som hamnade snett. Ett tecken på att man inte är samspelta, men gjorde en starkare insats än i fredags.

2

Sebastian Larsson, UT 70

En bra insats av Sunderland-spelaren som ryckt upp sig. Flera viktiga ingripanden bakåt där han störde anfall och bröt. Kanske inte så stark framåt även om han försökte och sprang mycket för att skapa ytor.

Johan Elmander, UT 81
Hamrén vet vad han får ut av den slitstarke anfallaren. Löper kopiöst och det stör givetvis försvaret, samtidigt är ett samlat motståndarlag på egen planhalva inte där han kommer till sin fulla rätt. Fick en ful smäll men reste sig.

Martin Olsson
Kanske tagen efter 90 tuffa minuter sett till att han bara spelat 93 minuter sedan i mars? Oavsett så hade han och Kacaniklic inte lika potent samarbete och inläggen var inte hundra. Däremot hyfsat med bakåt.

Alexander Kacaniklic
Fulham-spelaren har skämt bort oss med sina insatser i landslaget men hade mycket svårare mot ett tätt samlat Kazakstan där dessutom spelarna är kvicka. För få lägen där han utmanade och försökte slå sin motståndare.