Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Vilka tvåor kan Sverige få möta? Håll tummarna för Armenien

Foto: Bildbyrån

Armenien eller Spanien?
Island eller Portugal?
Om Sverige blir grupptvåa gäller det att få rätt motstånd i playoff till fotbolls-VM.

Det räcker inte att hålla tummarna för Sverige mot Kazakstan i kampen om plats två i grupp C. För att underlätta Sveriges väg till VM i Brasilien gäller det också att det blir "rätt" tvåor i de andra grupperna. Just nu är Sverige sexa på världsrankningen av de åtta lag som ligger på playoff-platser. Och de fyra bäst rankade lottas mot de övriga fyra vilket betyder att Sverige kan få tufft motstånd i playoff.

Därför gäller det att hålla tummarna för lag som Turkiet, Island, Israel, Slovakien, Armenien och förhoppningsvis Polen vinner sina återstående matcher och med lite tur tar en playoff-plats. Då skulle Sverige kunna vara rankad trea av grupptvåorna.

Sveriges drömtvåor med nuvarande världsrankning: 10—Belgien, 23—Frankrike, 30—Sverige, 58—Turkiet, 62—Slovakien, 63—Israel, 66—Armenien, 70—Island, 72—Polen.

Mardrömstvåor: 1—Spanien, 7-Portugal, 8—Kroatien, 11—Grekland, 14—England, 15—Schweiz, 26—Tjeckien, 30—Sverige, 31—Ungern.

Man ska dock komma ihåg att världsrankningen görs om två gånger innan det är dags att lotta playoff den 21 oktober, vilket gör att vissa omkastningar kommer att ske.

Publicerad 2013-09-09 kl 23:35
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER