Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Vill nyansera: "Ungern trots allt ett bra lag"

Besvikelsen var stor efter Ungern-matchen. Men alla ser inte lika negativt på insatsen - Premier League-backen Jonas Olsson tycker att det blivit för uppskruvat.

– Det är en förlust mot ett bra lag trots allt, Ungern, och bortsett från den ängsliga inledningen så tycker jag att vi sköter oss bra, säger Jonas Olsson till Skånskan.

Landslaget fick hård kritik efter Ungernmatchen - en match som satt Sverige i en dålig sits inför kvalavslutningen. En onödig förlust enligt många, och Zlatan Ibrahimovic tycker att Ungern är "ett dåligt lag".

Jonas Olsson håller inte med, och vill nyansera insatsen. West Bromwich-försvararen jämför med sitt eget klubblags inledning på säsongen.
– Jag känner ju själv att jag kommer från matcher i ligaupptakten där vi har åkt på sena mål i varje match och det är så ibland.
– Nu förlorade vi mot Stoke senast och bara för att vi släpper in ett sent mål på ett inte okej sätt så är det inte så att alla skriker efter att hela laget ska bytas ut. Så man ska nog se nyanser även i en förlust.

Den före detta Landskrona Bois-spelaren vill inte heller kritisera försvarsspelet vid det avgörande 2-1-målet.
– Det är ett kontringsmål, när vi trycker på dessutom kan jag tycka.
Olsson har rankats som nummer fyra av de svenska mittbackarna. Nu är Olof Mellberg borta och försvarsinsatsen mot Ungern fick hård kritik.

Är du närmare en startplats mot San Marino nu?
– Jag känner väl som vanligt, att jag ska göra mitt bästa på träningarna och laguttagning och så funderar jag inte så mycket på utan det lämnar jag till förbundskaptenen, säger Olsson och lägger till:

– Sedan är det klart att man alltid vill spela och att man gör sitt bästa för det, och det gör jag också. Men det hade inte förändrats om vi inte hade förlorat mot Ungern, jag hade närmat mig de här träningarna på samma sätt.

Hur viktig är Olof Mellberg för landslaget?
– Han är en viktig ledare. Men sedan tycker jag att "Granen" (Andreas Granqvist) har gjort det bra när han har kommit in. Sen är det klart att man saknar duktiga spelare. När Zlatan är borta så saknar vi honom.
– Och när Mellberg som har hundra landskamper inte är med så är det klart att det blir annorlunda. Duktiga spelare saknas alltid, men så tycker jag att vi har duktiga ersättare också.

Vad är det han har som ni saknar nu?
– Just den ledaregenskapen och auktoriteten som han har, den får man av att spela många landskamper. Och det är väl det som saknas när han är borta antar jag.

Publicerad 2011-09-05 kl 10:24
Annons
Annons
Annons