Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Visumproblem hotar landskampen - men förbundet räknar med match

Foto: TT

Det iranska damlandslaget ska ännu inte ha ordnat visum inför landskampen i Sverige. Men på förbundet oroas man inte över att matchen kan bli inställd.
- Vår strävan och inriktning är fortfarande att vi ska spela den här matchen, säger SvFF:s chefskommunikatör Niklas Bodell till Fotbollskanalen.  

Fotbollskanalen var först ut med att berätta att landskampen mellan Sverige och Iran den 20 oktober i Göteborg kan komma att ställas in. Enligt olika källor kan det iranska damlandslaget stoppas från att åka.

Den statligt styrda nyhetssajten Tabnak skrev att landslaget inte kommer att åka till Sverige efter att ha nekats utresa från Iran. Detta efter beslut från en statlig myndighet som avgör vilka som får och inte får lämna Iran.

- I slutet av förra veckan meddelade vi damlaget att de inte kommer kunna åka. Vi måste respektera det beslutet, att vi måste stanna. Landslaget kommer inte åka till Sverige och evenemanget kommer inte bli av, säger en icke namngiven medlem i det iranska fotbollsförbundet till nyhetssajten tabnak.ir.

Svenska fotbollförbundet räknar dock fortfarande med att matchen blir av.

- Vi är fortfarande inställda på att vi kommer spela den här matchen, det är helt oförändrat, säger SvFF:s kommunikationschef Niklas Bodell.

De iranska damerna ska fortfarande inte ha ansökt om visum att åka till Sverige men det är ingenting som oroar förbundet.

- Det där är en myndighetsfråga, det är ingen fråga för oss. Vi är inställda på att matchen blir av, vi för givetvis en dialog med deras förbund, säger Bodell och tillägger:

- Vår strävan och inriktning är fortfarande att vi ska spela den här matchen. 

Publicerad 2016-10-18 kl 14:25
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER