Sverige

Ingen trodde på Sverige före turneringen.

Det blev ett VM-brons för Sverige efter en fantastisk insats i bronsmatchen.

Sverige kan titulera sig världens tredje bästa landslag för 17-åringar efter att man krossade stornationen Argentina i bronsmatchen.

Sverige gjorde en del förändringar i laget sedan semifinalförlusten mot Nigeria. AIK-mittbacken Noah Sonko Sundberg har skadekänning och började matchen på bänken, ersatte gjorde Chelseaspelaren Ali Suljic. Och så fick alltså Carlos Strandberg chansen från start efter att tidigare ha gjort flera starka inhopp i turneringen.

Som så många gånger förr fick Sverige en drömstart på matchen när Valmir Berisha gjorde sitt femte mål i turneringen. Efter en inläggssituation hamnade bollen hos Carlos Strandberg, varpå Häckenspelaren lyfte fram bollen till Berisha. Berisha var iskall i avslutet som gick emellan benen på den argentinske målvakten.

En stund senare var det dags igen för Sverige. Gustav Engvall vann en närkamp på högerkanten och skickade in ett inlägg mot Strandberg. Bollen studsade svårt men Stranberg slog till med en vacker konstspark och 2-0 var ett faktum. Därmed är Sverige mycket nära VM-bronset.

Drömmålen haglar för Sverige. Några minuter senare dribblade Gustav Engvall av en argentinare och tunnlade nästa innan han chippade bollen i stolpen. På returen höll sig Berisha framme och sköt in 3-0 för Sverige.

Efter Sveriges 3-0 började Argentina äta sig in i matchen och skapade också en del lägen. Man hade bland annat ett avslut i ribban och tvingade dessutom Sixten Mohlin till ett par kvalificerade räddningar. Strax före paus kom också reduceringen efter att Sverige tappat markeringen i straffområdet.

I den andra halvleken utökade Sverige ledningen till 4-1. Målskytt? Valmir Berisha. Han gjorde därmed sitt tredje mål i matchen och det sjunde totalt i turneringen. Med det leder Berisha skytteligan.

Efter 4-1 fokuserade Sverige på försvarsspel och gjorde det med den äran. Argentina skapade inte mycket och tog därmed, i Sveriges första ungdoms-VM någonsin, brons. En stor bedrift av de svenska 17-åringarna.

Sveriges startelva: Sixten Mohlin – Johan Ramhorn, Linus Wahlqvist, Ali Suljic, Sebastian Ramhorn – Mirza Halvadzic, Elias Andersson, Erdal Rakip, Carlos Strandberg – Valmir Berisha, Gustav Engvall

Publicerad 2013-11-08 kl 15:50