POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

VM-kvalet har inte börjat - Sverige åker snart till Brasilien

Sveriges förbundskapten, Erik Hamrén

Sverige har inte ens inlett VM-kvalet. Ändå åker landslaget och studerar VM-baser i höst.

- Det är för sent om man väntar till ett år före VM, säger Marcus Allbäck till fotbollskanalen.se.

VM i Brasilien är nästan två år bort och Sverige har inte ens inlett VM-kvalet. Ändå är man igång och planerar en resa under hösten till Brasilien.

- Vi hoppas att åka de närmaste månaderna. Självklart vill man dit så snabbt som möjligt, säger landslagets Players manager Marcus Allbäck.

- Jag minns när vi åkte till Polen och Ukraina, då kändes det långt till EM men det är för sent om man väntar till ett år före VM.

Redan har Englands förbundskapten Roy Hodgson varit på plats i Brasilien med en delegation. Inför EM i Polen och Ukraina bokade länderna snabbt upp anläggningar bara dagar efter att den officiella listan släppts.

- En fördel här är att det är ett större utbud än i Ukraina, men självklart vill vi dit så snabbt som möjligt. Vi har fått en lista på städer men vi kommer inte att åka till alla utan titta på något centralt i landet. Det är sådana enorma avstånd.

 - Det blir nytt för mig att studera inför ett VM-slutspel och jag åker inte ensam. Både Lasse (Richt) och Erik (Hamrén) åker med. Lasse har stor erfarenhet och har rekat inför många slutspel.

Sverige är i en VM-kvalgrupp med Tyskland, Österrike, Irland, Kazakstan och Färöarna. Gruppvinnaren går direkt till VM och som grupptvåa kan man få spela play off.  Det finns nio VM-kvalgrupper och de åtta bästa grupptvåorna play off med fyra VM-platser i potten. Europa har alltså 13 platser och VM-vinnarna Spanien är inte garanterade en plats.

Publicerad 2012-08-30 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå