Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
41v

VM och Arsenal kan få Ken Sema att stanna i ÖFK: ”Viktigt att hitta rätt klubb”

Foto: Bildbyrån

ABU DHABI. Ken Sema är het på spelarmarknaden efter ett starkt 2017.
Men VM-hopp och Europa League kan få honom att stanna i vår.
- Det finns klubbar som jag kan gå till nu men det handlar om att hitta rätt, säger han till Fotbollskanalen.

Östersunds framgångar under 2017 har nog ingen missat och inom kort väntar 16-delsfinal i Europa League mot Arsenal. En av förklaringarna till klubbens starka framfart heter Ken Sema som dessutom tog plats i landslagstruppen under höstens VM-kval.

ÖFK-mittfältaren är nu med Janne Anderssons B-landslag på vinterturné – och funderar över framtiden med ett år kvar på kontraktet.

- Vi har inte pratat om att förlänga. Det är väl som om jag ska gå och sedan får vi se om det blir nu eller i januari. Jag måste inte gå nu, det är viktigt att hitta rätt så att det inte blir att jag går i väg ett år och sedan måste tillbaka till allsvenskan, säger Ken Sema.

Mittfältaren vet att en flytt i januari kan bli en succé men också leda till en bänkplats. Om det senare sker blir det svårare att slå sig in i den svenska VM-truppen som åker till Ryssland i sommar.

- Ett VM vore en dröm för mig, men det är i sommar och inte nu. Det kan bli ett roligt år och det är upp till mig hur roligt det blir. Om det går som jag vill så är jag med i VM, säger Ken Sema.

Hur ser du på risken för bänken och hotet mot VM?
- Det är exakt det jag funderar på och just nu i Östersund spelar jag och mår bra. Snart har vi Arsenal och det är en stor match att spela, och det är också häftigt.

Har du bestämt dig för att stanna?
- Haha, det är oklart. Jag är i Östersund i dag och utgår ifrån det.

Malmö FF har visat intresse men ÖFK kräver för mycket för mittfältaren och Ken Sema har siktet på klubbar i större ligor än allsvenskan. Insatserna i Europa League under hösten har gjort att det är många klubbar från större ligor än allsvenskan som följer den 24-årige Sylvia-produkten som via IFK Norrköping och Ljungskile hittade vägen till Östersunds FK.

- Det finns intresse och det finns klubbar som jag kan gå till nu men det handlar om att hitta rätt och att hitta något som är bra för mig. Att det är en klubb där jag kan gå och få spela. I mitt fall behöver jag spela och utvecklas ännu mer, säger Ken Sema.

Hur länge avvaktar du?
- Jag känner ingen stress. Om jag inte går nu så väntar Arsenal och sedan är det en landslagssamling i mars och sedan är det allsvenskan följt av VM. Det är en balansgång, säger Ken Sema.

- Jag sitter kall i båten.

Östersund laddar inför klubbens största match, Arsenal, och det bidrar till att ÖFK-basen Daniel Kindberg inte vill släppa någon tongivande spelare annat än till väldigt höga priser. Så Ken Sema skulle bli väldigt dyr att köpa loss i januari jämfört med i juli.

- Han vill inte att någon går nu och vi kan ju gå vidare. Även om det är svårt och det är Arsenal så är det fortfarande en sport och det är möjligt.

För ett år sedan var Ken Sema med på vinterturnén men fick nöja sig med ett inhopp i andra matchen och stod då för en assist.

- Det känns bra att vara här igen, nu har jag varit med det riktiga landslaget också och vet exakt hur de vill spela och vad Janne (Andersson) vill ha ut av laget.

Vad har förbundskaptenen sagt till dig?   
- Han har sagt att jag är en spelare som är olik de andra och är en spelare som ska ha fart, mycket boll och våga utmana och skapa något. Så nu hoppas jag att jag får starta en match. (Skratt)

Publicerad 2018-01-05 kl 14:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons