Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Friends Arena

"Vore fel av oss att inte titta på konstgräs som alternativ"

Friends Arena kan få konstgräs - där "naturgräs" rullas ut till landskamper.

- Det är en möjlighet, men jag säger inte att det kommer att bli så, säger Friends Arenas kommunikationschef Malin Sparf Rydberg till fotbollskanalen.se.

AIK vill ha gräs på Friends Arena och landslaget utesluter något annat underlag på nationalarenan. Ändå undersöker Sweden Arena Management - som driver Friends Arena - nu möjligheterna att lägga in konstgräs på en arena som dras med ekonomiska problem och där gräsmattan varit ett stort problem under året.

ANNONS

- Det är inte så komplicerat egentligen, vår uppgift som driftsbolag är att se hur vi på bästa sätt kan få balans i vårt ekonomiska resultat. Det brukar ta tre till fem år för en nybyggd aren att nå ekonomisk balans och vårt mål är att göra det på kortare tid än exempelvis fem år, säger Friends Arenas kommunikationschef Malin Sparf Rydberg till fotbollskanalen.se.

- Efter ett år i drift tittar vi nu på vad vi kan göra och tittar på alla möjligheter, och detta är en av dem. Det behöver inte betyda att det blir konstgräs. Men det vore fel av oss att inte titta på alla alternativ vi kan hitta. Men beslutet är i slutändan inte vårt utan våra ägares, fortsätter Malin Sparf Rydberg.

En ändring från gräs till konstgräs skulle påverka redan befintliga avtal som arenan har ingått och som skrevs under med förutsättningarna att underlaget var gräs, berättar Malin Sparf Rydberg.

ANNONS

- Nästa steg är ju att titta på de avtal vi har idag som är baserade på naturgräs och se är detta ens möjligt. Om det blir en realitet då måste vi definitivt justera befintliga avtal, de är ju baserade på naturgräs.

Som med AIK?

- Ja exakt.

En hypotetisk fråga, säga att det läggs naturgräs - skulle en, lösning där det rullas ut naturgräs till landskamper vara möjlig?

- Ja, det är en möjlighet, vi såg i somras under dam EM i Norrköping där de har konstgräs men lade ut naturgräs till den turneringen, så det är möjligt.

Men för AIK som spelar femton hemmamatcher, skulle det funka för dem?

- Hypotetisk fråga som är svår att svara på, men möjligheten finns alltså som vi såg i Norrköping, det är en möjlig väg. Men  som sagt, det vore felaktigt av oss att inte titta på konstgräsalternativet.

När du pratar om ”er”, då är det Sweden Arena Management, vilka är ägarna?

ANNONS

- Det är ett ägarbolag som ägs av fem delägare: Peab, Fabege, Solna Stad,  Jernhusen och Svenska Fotbollförbundet där SvFF är den största ägaren

Så beslutet kan i slutändan inte tas utan att SvFF är inblandat?

- Jag kan inte exakt svara på hur deras beslutsgång ser ut i det bolaget då vi inte har insyn i ägarbolaget, men de är en av fem delägare i ägarbolaget och det är ägarbolaget som tar beslutet.

Landslaget har tidigare alltså uteslutit spel på konstgräs, och tidigare under torsdagen så sade AIK:s ordförande Johan Segui att det förs diskussioner men att klubben är "kristallklar" med att de vill spela på gräs.

Publicerad 2013-12-05 kl 20:34

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto