Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

VSK-advokaten om konflikten med Benfica: "Hoppas tomten kommer med lite vett"

Foto: SCANPIX

I oktober anmälde Västerås SK Benfica till Fifa över Victor Nilsson Lindelöfs övergång. Benfica har ännu inte svarat.
- Hoppas tomten kommer med lite vett åt dem i jul, säger VSK:s advokat Lars Nilsson till Daily Mail.

Det var i början på oktober som Västerås SK anmälde Benfica till Fifa för att de anser att den portugisiska storklubben inte fullföljt sina förpliktelser som upprättades i samband med Victor Nilsson Lindelöfs övergång från VSK.

- Avtalet innehåller olika tilläggsköpeskillingar som ska utgå beroende på om vissa saker inträffar. Det krav som gäller nu är att Victor spelat tio matcher från start i den portugisiska ligan och/eller Champions League. Det hade han gjort i april i år, och därför har VSK krävt pengar enligt den klausulen. Benfica har då sagt "nej, ni får inga pengar", och därefter har klubben kontaktat mig, sa VSK:s advokat Lars Nilsson till Fotbollskanalen då.

Nilsson sa också att det handlar om en ansenlig summa pengar för Västerås. Enligt VLT är summan 250 000 euro, runt 2,4 miljoner svenska kronor.

I samband med uppmärksamheten kring Victor Nilsson Lindelöfs förestående övergång till Manchester United, enligt portugisiska och engelska medier är det mycket nära, aktualiseras konflikten igen. Daily Mail har varit i kontakt med Lars Nilsson, som säger att Benfica fortfarande inte svarat Fifa på VSK:s anmälan. Något som Nilsson tror klubben har fram till den 10 januari att göra.

- Hoppas tomten kommer med lite vett åt dem i jul, säger VSK:s advokat Lars Nilsson till Daily Mail.

- Kanske kan övergången till Manchester, om det blir av, göra så att Benfica hedrar klausulen och fullgör sina åtaganden. Om de får de pengarna kommer de verkligen ha kapacitet att betala oss.

Publicerad 2016-12-22 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons