Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wendt efter fiaskot: ”Alla kom in och sov i min säng”

MALMÖ. Fiaskoinsats och uthängd i alla tidningar. Men Oscar Wendt stod upp och gav en lång intervju efter plattmatchen mot Ungern.
- Det är inte så att jag behöver att alla kramar mig hela tiden, säger han.

Han orsakade en straff, friställde en ungrare med en katastrofal hemåtpass och var högst delaktig i Ungerns båda mål. Oscar Wendts, insats har kallats ”den sämsta en svensk spelare gjort på 2000-talet”. Men landslagets vänsterback stod rakryggad dagen efter fiaskot och svarade på alla frågor, vissa med glimten i ögat.

– Alla kom in och sov i min säng i natt, säger Wendt till FotbollDirekt.se när han får frågan om hur lagkamraterna och tränarna stöttat honom.

– Saker och ting händer, det är varken första eller sista gången som någon kommer ha en dålig match. Det är inte så att jag behöver att alla står och kramar mig hela tiden, det är klart att jag gjort en dålig match innan denna och jag kommer säkert göra någon mer innan jag slutar spela fotboll. Så det är bara att gå vidare och försöka göra det bättre nästa gång.

– Som jag sagt innan, vi har en väldigt väldigt bra sammanhållning i det här laget och oavsett om det går bra eller dåligt så backar vi upp varandra. Ett par ryggdunk här och där och sen är det bra.

Hur mår du?
– Klart att det var tungt, vi förlorade matchen och jag gör en mindre bra insats och stora fel också. Så det är klart att det är tungt också men jag tror att alla upplever någon gång under match då saker och ting inte riktigt går som man vill, det handlar väl om hur man går vidare.

Hur sov du i natt?

– Som vanligt efter match, inte alls knappt. Vi kom hem ganska sent så det blev ett par timmar.

Hur hanterar du det här?

– Det är väl i natt som det tog ett par timmar, sen har man väl några timmar på sig i dag att deppa och så men vi har ny match på tisdag så det är bara att släppa det och gå vidare. Det bästa med fotboll är att vi spelar såpass många matcher som vi gör, och man har inte råd att deppa för länge, samma sak när man vunnit en match kan man inte jubla över det för länge. Som tur är kommer matchen på tisdagen väldigt snabbt inpå, hade det varit två veckor till nästa match hade det givetvis varit jobbigare.

Wendt berättar att han och förbundskaptenen Erik Hamrén bara pratat om matchen som hastigast vid frukosten men att en längre genomgång väntar under kvällen. Han har heller inte läst dagens tidningar.
– Jag har inte hunnit läsa, men det känns inte som att jag behöver det. Jag vet ju vad som kommer stå och sen kommer vi gå igenom matchen på video. Jag vet ju själv vad jag har gjort och de personernas mening som man bryr sig som är väl inte där.

När Behrang Safari kastade bollen i famnen på Wesley Sneijder vilket ledde till 2-0-målet borta mot Holland (förlust 4-1) så valde han att inte prata med journalister efter matchen. Wendt väljer alltså en annan linje.

– Vad ska jag göra? Det tjänar ju ingenting till, hade jag sprungit förbi alla i går hade det ju varit värre. I dagens samhälle finns ju allt på video så det är ju inte så att jag kan gömma mig. Jag gjorde ett par misstag och nu får jag stå för det.
– Folk är olika och jag tror inte jag tjänar något på att gömma mig, saker kommer ikapp en ändå. Får jag inte svara på det nu så kommer jag att få svara på det någon annan gång. Det är lika bra att ta det så snabbt som möjligt så är det över.

Tror du att du startar mot San Marino på tisdag?

– Jag hoppas det.

Publicerad 2011-09-03 kl 15:28
Annons
Annons
Annons