Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wendt fick negativt Sporting-besked av fotbollskanalen: "Visste jag inte"

José Dias Ferreira ville värva Oscar Wendt, men blev inte vald till president i Sporting.
- Det var mycket knutet till honom, säger landslagsbacken.

Oscar Wendt har varit nära en övergång till Sporting i Portugal, men efter att José Dias Ferreira inte blev vald till klubbens president kan flytten haverera.

- Det visste jag inte, säger Wendt när fotbollskanalen.se upplyser honom om det.

- Det var inte bara knutet till honom, men det var mycket knutet till honom. Jag har inte talat med min agent och skjutit på det till jag är hemma igen så vi får se.

FCK-backen Oscar Wendt är Bosman-fall i sommar och kan välja fritt. Sporting är en av fyra, fem klubbar som fört konkreta diskussioner med backens agent:

- Niclas (Jensen) vet mer om det här än jag. Jag sade till honom innan jag åkte till landslaget att det blir jobbigt med samtal om det här under tiden. Vi ska talas vid på onsdag när jag kommer tillbaka till Köpenhamn.

Vilka klubbar är det?
- En del av dem kan jag inte säga. Sporting är en av dem, men det blir dumt om jag uttalar mig om klubbar och så säger jag att jag inte vill till en klubb och så går jag dit eller tvärtom.

Vad gäller för dig?
- Jag kommer inte att flytta till Sibirien för att tjäna en massa pengar, utan jag vill hitta en klubb som vill satsa på mig och som är bättre än FCK.

När vill du ha det klart?
- För mig spelar det ingen roll när det blir klart bara det känns rätt, men jag har inget emot att det blir klart inom kort.

Wendts agent Niclas Jensen menar att i och med att Dias Ferreira inte blev vald, ser chansen ut att minska för svensken att flytta till Lissabon.

- Han vann inte valet och det betyder att intresset från den sidan är dött. Jag har hört om ett mer generellt intresse från Sporting för honom, och vi får se vad folket som vann valet vill och inte vill. Det får den kommande tiden utvisa, och vi kan bara avvakta och se om det kommer ett förnyat intresse, säger han till tipsbladet.dk.

Utöver Sporting har även klubbar som Bologna, Liverpool, Werder Bremen, Lyon och Barcelona uppgetts vara intresserade av Wendts signatur.

Publicerad 2011-03-28 kl 18:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons