Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wernbloom: "Holländarna ska inte kleta på bollen - det ska göra ont"

Hade Kim Källström varit holländare hade han nog spelat från start.
Men i Sverige platsar han troligen inte - där finns redan krigaren Pontus Wernbloom:
-Holländarna ska inte få kleta på bollen för mycket, då ska det göra ont.

Förbundskapten Erik Hamrén beskrev inför EM-kvalmötet mot Ungern, där Wernbloom gjorde två mål, att han valde den av Källström och Wernbloom som var "mer av en krigare". Och krigare behövs mot VM-tvåan som aldrig förlorat en kvalmatch på Amsterdam Arena.
-Holland kommer säkert att storma oss i början, säger Wernbloom inför matchen han beskriver som den största i karriären.

Hollandsproffset ska inte bara försöka vinna mittfältskampen mot hårdingen Mark van Bommel, han ska även se till att Wesley Sneijder och Rafael van der Vaart inte får för mycket utrymme:
-De ska inte få stå och kleta på bollen för mycket på vår planhalva - då så ska det göra ont. Om de får tid på sig är de några av de bästa fotbollsspelarna i världen, säger Wernbloom, som inte drar sig för att ta en varning om det behövs:

-Men om man ska ta ett gult kort gäller det att vara smart. Om man tar ett kort för tidigt i matchen måste man passa sig, annars kan de börja förstärka situationer. Men det där är jag van vid, säger Alkmaar-mittfältaren och lägger till:
-Jag brukar försöka påminna mig själv om att jag spelar fotboll för att det är roligt, men jag brukar glömma av det ibland.

Wernbloom tror nyckeln till en svensk seger ligger i att utnyttja luckan som troligen uppkommer för att Nigel de Jong sparkats ur laget till förmån för Rafael van der Vaart.
-Han är ju mer offensiv och kommer nog inte att springa 100 procent hemåt, så det blir viktigt för oss att utnyttja omställningarna.
-Holland ska helst vinna elegant, så förhoppningsvis spelar de lite naivt.

Wernbloom tror på seger med 1-0.
-Man vill alltid slå de elva man möter, och jag tror vi har stora chanser att vinna om vi spelar som vi ska. Men det kanske visar sig att vi är dumma i huvudet, och att vi förlorar med 8-0, men vi måste tro på det.

TT

Publicerad 2010-10-11 kl 18:49
Annons
Annons
Annons