POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Wernbloom hyllar Hamréns feedback: "Enklare att veta vad han vill ha"

Erik Hamrén har infört spelarchattar.
Tillsammans går de igenom spelsekvenser.
- Det är bra att få feedback, säger Pontus Wernbloom till fotbollskanalen.se.

Frustrationen över att inte träffa landslagsspelarna tillräckligt ofta fick Erik Hamrén att införa ett ny sorts feedback. Efter landskamperna så chattar han med varje spelare.
Tack vare tekniken så kan de gå igenom sekvenser i matcherna:

- Det funkar bra. Vi analyserar i laget också, så jag är van vid feedback i klubblaget, även om man får den dagen efter match och nu tog det längre tid, men det är bra att få feedback, säger Pontus Wernbloom.

- Man kan själv tycka en sak och sedan kan tränaren tycka en annan och det är han som bestämmer. Nu kan man föra en diskussion istället. Det blir enklare att veta vad han vill. Man kan gå in i teorisalen också men när man går in enskilt så får man reda på vad han vill ha ut av en som spelare.

Har ni gått igenom Moldavien?
- Ja, vi analyserade matchen, vad som var bra och vad som var dåligt, det finns alltid mycket när man bryter ner matchen.

Analysen?
- Min analys var att kämpainsatsen och defensiven var helt okej, men jag kunde ha bidragit mer i offensiven. Sedan var det något enkelt bolltapp som man inte ska göra.

Mittfältare Wernbloom värjar sig mot frågor om hans startmöjligheter med att skämta bort det, men han inser givetvis att hans svit av att ha startat alla EM-kval kan ta slut på fredag.

- För egen del och för lagets del så plumpade vi i Holland och då var jag iskall och senast var jag inte alls nöjd med min insats.

- Chanserna till spel? Det är som vanligt, jag har inte en jävla aning, jag hoppas på det, men sista matchen jag inte inte vass. Jag laddar för att spela, sedan får vi se.

Var Moldavien bättre än du trodde?
- De var så bra som vi förväntade oss, men vi kom inte upp i den nivån vi ville. Vi har några snäpp till.

Vad krävs då?
- De kommer att vara lika disciplinerade och vi måste vara bättre med bollen. Jag tycker att rörelsen fanns där men vi hade för enkla bolltapp.

Att han skulle vara allround och att det skulle vara negativt, som en reporter tar upp, köper han inte:

- Så jävla många platser är det inte, det är centralt på mitten, sedan är det defensivt eller offensivt. Båda funkar och jag spelar helst defensivt men jag har spelat offensivt i klubblaget nästan hela året.

Att Zlatan Ibrahimovic möjligen är borta kan öppna för en ytterligare plats om det blir rockader, samtidigt är Ola Toivonen tillbaka efter avstängning.
Wernbloom tycker inte det är konstigt att det blir mycket fokus på Zlatans vara eller icke vara:

- Nej, det tycker jag inte. Vi ska vara glada i Sverige att vi har en sådan spelare. Och det är klart att det blir panik i journalistkåren då, när Zlatan är skadad.

Ingen panik bland er spelare?
- Nej, inte just nu. får se efter matchen, men jag tror att vi kan lösa det även utan Zlatan. Han är en av världens bästa spelare så klart man saknar honom oavsett.

Publicerad 2011-05-31 kl 20:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå