Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wernbloom om att Ekdal blev årets mittfältare - efter bara tre tävlingslandskamper

Foto: Scanpix

Pontus Wernbloom

Albin Ekdal utsågs till Sveriges bästa mittfältare – efter att bara ha gjort tre tävlingslandskamper och elva Serie A-matcher.
- En värdig vinnare, tycker Pontus Wernbloom.

Pontus Wernbloom och Rasmus Elm har vunnit både ligan och cupen i Ryssland, men ändå var ingen av dem nominerade till Årets mittfältare på Fotbollsgalan. Spelarna som gjorde upp om utmärkelsen var Albin Ekdal, Anders Svensson och Alexander Kacaniklic. Ekdal vann trots att han bara har gjort tre tävlingslandskamper och elva matcher i Serie A.

- Jag tycker inte att det var konstigt, jag tycker att det var bra och värdig vinnare. Jag är inte så mycket för sådana där individuella pris, jag vinner inte så ofta heller. Det kanske är en anledning till det, haha, säger Pontus Wernbloom.

Du och Rasmus vann dubbeln i Ryssland men ingen av er var nominerade till Årets mittfältare, är det konstigt?

- Äh, konstigt… jag vann ju Årets mittfältare för att jag gjorde två mål mot Ungern en gång så det var väl konstigt också. Jag ser inte så allvarligt på det där.

Efter Sveriges förlust borta mot Österrike fick Albin Ekdal starta mot Färöarna. Mittfältaren tog chansen och fick även förtroende mot Irland och Kazakstan. Insatserna i landslaget har varit bra och efter att ha fått pris som Årets mittfältare sa Ekdal så här:

- Det är en stor ära för mig att ta emot det här fina priset, framför allt med tanke på vilka mittfältare som tagit emot det tidigare. Jag vill tacka mina lagkamrater i klubb och landslag. Jag vill också tacka min kära familj och min kära flickvän. Även tacka Hamrén som gett mig förtroende.

Publicerad 2013-11-12 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons