POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zengin om att alltid passa Zlatan: "Kan inte bli för mycket"

Foto: Scanpix

Erkan Zengin är en av spelarna som fått kritik för att alltid söka Zlatan med passningar.
Nu slår han tillbaka:
- Det blir aldrig för mycket, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige slog Moldavien med 2-0 stod lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic för två mål och en tongivande insats. Inget snack om att han är landslagets stora stjärna.
Ändå finns kritik om att Erkan Zengin bara söker Zlatan med passningar, och därmed missar andra möjligheter och avhängigt på en spelare.

- Om jag söker Zlatan? Det tycker jag faktiskt inte, jag försöker spela den jag ser är fri och försöker spela honom, och Zlatan brukar vara fri...eller om han inte är fri kan han göra något bra med bollen ändå. Han skapar något och jag måste framåt och Zlatan är där framme och vi måste göra mål, säger Erkan Zengin.

Finns det ett tryck att alltid spela till honom?

- Nej, jag känner inte att jag måste spela honom. Så fort jag spelar honom är det farligt, det är likadant med de andra och vi söker honom allihopa och han gör det riktigt bra med bollen.

Kan det bli för mycket?

- För mycket och för mycket? Det blir aldrig för mycket. Det är fel att man säger att vi söker Zlatan för mycket, det är fel. Jag tittar på matcherna efteråt och han är fri ganska många gånger när vi inte passar honom. När han får bollen gör han bra grejer.

- När jag går ut på match tänker jag inte att nu måste jag passa Zlatan utan försöker göra det så bra för alla spelarna.

Sverige vann med 2-0 i Chisinau och spelare och ledare är oerhört nöjda med insatsen, men runt om landslaget så efterlystes bättre spel. Erkan Zengin menar att folk inte har koll:

- Jag tycker vi gör en riktigt bra match, de spelade 1-1 mot Ryssland borta och Österrike vann bara med 2-1, och det är svårt att spela mot lag som backar hem. Det kanske ser dåligt ut och vi kanske borde gjort tre, fyra mål men vi gör det bra och de skapar inte någonting. Inte ett skott på mål.

Publicerad 2015-03-29 kl 11:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå