Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan delar ut eget pris på Fotbollsgalan

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Zlatan tog emot sin tionde guldboll på raken (elfte totalt) på Fotbollsgalan förra året i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic kommer att dela ut det egna priset "Number 10" på Fotbollsgalan i november. Priset ska hylla personer som ger sina hjärtan för svensk fotboll.
- Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Han har själv vunnit tio guldbollar i rad, och elva totalt. På Fotbollsgalan den 20 november - som direktsänds i TV4 - kommer Zlatan Ibrahimovic nu att dela ut ett eget pris. SvFF och Volvo Car Sverige instiftar stipendiet "Number 10". Syftet med priset beskrivs i ett pressmeddelande som "att lyfta och hylla de personer som viger sin fritid och sina hjärtan för svensk fotboll". Utmärkelsen symboliseras av en svensk landslagströja med nummer 10 på ryggen.

- Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan i pressmeddelandet.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare  Håkan Sjöstrand:

- Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan och Volvo Cars tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt  yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan.

Fotbollsgalan direktsänds den 20 november klockan 20.00 i TV4.

Publicerad 2017-09-12 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons