Det var inte lika vackert, inte ens i närheten.
Men det var ännu viktigare, ännu skönare.
Ännu mer rättvist.

Zlatan Ibrahimovic gjorde som för fyra år sedan - slog till i sista minuten.
1-2 (0-1) på Ferenc Puskas-stadion och Sydafrika ligger betydligt närmare än tidigare.
Ungerske förbundskaptenen Erwin Koeman hade gjort sin hemläxa och visste vad han pratade om när han varnade för Kim Källström.

Han nämnde Lyonproffset som det största hotet.
Redan efter fyra minuter höll Koeman på att få sina värsta farhågor besannade - men den gången smet Källströms vänstervolley över.
Det kom mera - nästan omgående.
Crossbollen från 60 meter landade framför fötterna på Johan Elmander, men han kom inte helt loss från sin försvarare och avslutet täcktes till hörna.

Vem tog den? Källström förstås.

Mellbergs femte

Pressad, rakt in i mitten - där Olof Mellberg kom stormande och med kraft och vilja tryckte in bollen som då innebar att VM-chansen i allra största grad levde.
Mellberg gör inte mål ofta, nästan aldrig, fem nu på 95 landskamper - men när han gör dem är de av de synnerligen viktigare slagen. Det var hans mål som bidrog till att landslaget tog sig till EM i Portugal när han nickade in 0-2 mot Polen hösten 2003.

När allt stod på spel, när den vassa eggen skar lätt in i halsen, pressade elva spelare ut så nära maximum det gick att komma av vilja, lagspel och koncentration. Till den kollektiva topprestationen är det förhoppningsvis en bit till.

Landslaget kunde ha gått ut till den andra halvleken i ett tryggare läge, avgjort matchen och inte gett Ungern chansen men Elmanders svaga självförtroende i avslutningarna fortsätter att plåga honom. Framspelad av Elm prickade han burgaveln i ett utmärkt läge. Men närmast ett 0-2-mål under de första 45 minuterna var Zlatan Ibrahimovic på ännu en lysande långboll av Källström.

Zlatan verkade överraskad när bollen damp ned bakom försvararen och den rann i väg från honom när han bara hade målvakten Gabor Babos framför sig.
Ungern var inte ofarligt. Attackerna kom från kanterna där Zoltan Gera och Balazs Dzsudzsak gång efter annan satte Behrang Safari och Mikael Nilsson i svårigheter.
Prickade ribban

Sverige kunde ha avgjort definitivt direkt efter pausen när chanserna kom slag i slag. Ibrahimovic sköt tätt utanför, Elmander över.
I stället höll Dzsudzsak på att kvittera men Anders Svensson kom emellan.
Omgående prickade Källström, i vad som måste ha varit en av hans främsta landskamper, ribbkrysset och Babos tippade returen från Zlatan till hörna.

Källström, Samuel Holmén, och Safari var ett tag så offensiva att Lagerbäck reste sig från bänken och manade spelarna att ta det lugnt och inte blotta laget för ungerska kontringar. Det hindrade inte Holmèn från att närapå smeka in 0-2 från distans.

Elmander, som sprungit kopiöst, signalerade att han ville byta med 20 kvar. In kom Marcus Berg. Elmander tackade fansen, tackades av ledarna.
Sedan kom kallduschen.

Rasmus Elm tryckte ned Balazs Dzsudzsak och Nicola Rizzoli blåste straff. Szabolcs Huszti slog den säkert till vänster om Andreas Isaksson.
Men Elm fick sin revansch. Det var han som slog fram bollen till Ibrahimovic. Babos kom ut, täckte, men bollen träffade Zlatan och gick in i mål.
1-2 - i sista sekunden.