Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan gör en pudel: "Cykeln var ett skämt"

Foto: Scanpix

Intervjun skapade debatt i fotbollssverige.

Nu går Zlatan Ibrahimovic ut med ett förtydligande:

- Cykeln var ett skämt, om än dåligt, mellan mig och journalisten, skriver han i sin app "Zlatan Unplugged".

Det var i en intervju med Expressen, publicerad på juldagen, som den svenska landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic gick till hårt angrepp mot damfotbollen och efterspelet till årets fotbollsgala.

Anledningen var, som han själv ansåg, framför allt att hyllningarna till Anders Svensson hamnat i skymundan på grund av den debatt som uppstod då Svenska Fotbollförbundet prisat rekordhavaren Svensson med en bil, men inte damrenas motsvarighet, Therese Sjögran:

- När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare. Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare? Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Lägg ner det där, det är inte ens roligt. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sade Ibrahimovic bland annat.

Uttalanden ledde till skarp kritik från såväl Caroline Seger och förbundskaptenen Pia Sundhage, som från huvudsponsorn till förbundet, Svenska Spel.

I sin app, Zlatan Unplugged, väljer nu därför Ibrahimovic att förtydliga sina uttalanden:

- Damfotbollen har min fulla respekt och de har levererat fantastiska resultat. Jag har inte på något sätt snackat skit om damlandslaget. Om någon påstår något annat, vänligen läs intervjun i sin helhet, skriver han.

- Jag tycker däremot att Anders Svensson har blivit orättvist behandlad i media och det är det mitt uttalande bygger på.

Vad gäller skämtet att damerna istället för en bil, kunde få en cykel med hans autograf, menar han att det var ett dåligt formulerat skämt:

- Cykeln var ett skämt, om än dåligt, mellan mig och journalisten och jag utgick ifrån att han förstod att det var ett skämt. I tryck blev det inte riktigt lika kul. Det var inte min mening att trampa någon på tårna.

Publicerad 2013-12-28 kl 15:36
Annons
Annons
Annons