POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Zlatan hoppas på spel: "Vi riktar in oss på det nu"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic har tagit på sig fotbollsskorna.
Men det är fortfarande oklart om han använder dem på fredag.
-Om jag kan spela eller inte vet jag inte, säger han inför EM-kvalet mot Moldavien.

Ända sedan landslagskaptenen hjälpte Milan att säkra ligasegern i början av maj har han plågats av smärtor i högerfoten. Skadan förvärrades när han chansade med att spela semifinalreturen mot Palermo i cupen.

Sedan dess har han mest vilat. Först i förra veckan tillät skadan att han trappade upp träningen. Men med endast några dagar kvar till EM-kvalet mot Moldavien i Chisinau hänger världsstjärnans medverkan på en skör tråd.

Zlatan vill spela. En dag i taget På tisdagens presskonferens på spelarhotellet vågade Ibrahimovic varken säga bu eller bä.

-Vi tar en dag i taget, det är så situationen ser ut.

Några timmar tidigare tränade han ryck och sidledsförflyttningar på Råsunda med landslagets sjukgymnast Rickard Dahan. Det var första gången han klev i fotbollsskorna på tre veckor. Det kändes... så där.

-Problemet ligger ute på planen när man ska göra sina vändningar och explosiva rörelser. Jag känner mig rädd i lägen när jag ska vända fullt. Jag tar gärna ett extra steg för att skydda benet. Jag tänker på att jag har ont, säger Ibrahimovic.

Målet är att han går in i den kollektiva träningen på onsdagen, den sista träningen på hemmaplan inför avresan till Moldavien.

-Jag hoppas kunna göra hela träningen med laget, om inte hela så halva. Vi är positiva, säger han.

Han är själv förvånad över att skadan inte läkt snabbare, men inser också att beslutet att spela cupsemifinalreturen mot Palermo inte var idealiskt. Ville spela mot Palermo

-Jag hade ont mot Palermo. Om jag skulle eller inte skulle ha spelat den matchen kan vi diskutera. Men jag ville spela och det har inte läkt som jag velat inför landskamperna. Men det är så när man blir gammal.

-Det läker inte lika snabbt.

Ibrahimovic fick frågan om det är ett alternativ att spela med bedövning.

-Jag har spelat på sprutor och tabletter tidigare. Det är ingenting jag vill göra. Men, men... vi får se. Som det är i dag hade jag inte vågat spela.

Han är beredd att vänta in i det sista med beslutet om han spelar på fredag.

-En timma innan match, hoppas jag. Erik vill att jag ska spela, jag själv vill, men vi ska vara smarta. Är inte jag hundraprocentig ska vi ta någon annan som är det.

Trots skadan och att det är tre veckor sedan han spelade senast är inte Ibrahimovic rädd för att han inte ska kunna prestera om han lämnar klartecken.

-Jag tror jag är i storform. Det handlar mer om konditionen. Jag får byta när jag känner mig slut. Jag är inte den som klagar. Spelar jag och gör en dålig match kommer jag inte att ha skadan som en bortförklaring.

Publicerad 2011-05-31 kl 17:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå