Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

"Zlatan Ibrahimovic förstörde min landslagskarriär"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ryan Shawcross har under sin karriär enbart gjort ett inhopp i det engelska landslaget.
På Friends Arena - mot en viss Ibrahimovic.
- Zlatan förstörde min landslagskarriär, säger mittbacken. 

Det var i öppningsmatchen på Friends Arena mellan Sverige och England som mittbacken Ryan Shawcross fick hoppa in och göra sin landslagsdebut. Klockan stod då på 72:14 och ställningen var 2-1 till gästerna. 

Då vaknade Zlatan Ibrahimovic. 

Efter att redan ha gjort ett mål i matchen så smällde stjärnan in ytterligare tre baljor och sänkte England. Sedan dess har Ryan Shawcross aldrig mer spelat för det engelska landslaget. 

- Min familj skämtar ofta med mig om det, att mina tio landslagsminuter i fotboll blev förstört av en enda man. De säger hela tiden att Zlatan förstörde min karriär. Jag fick en chans och jag tror inte att många andra försvarare hade stoppat honom, säger Shawcross i en intervju med  The Telegraph.

- Jag fick tio minuter för att visa vad jag kunde göra och troligtvis så stod jag inte för en tillräckligt bra prestation. Jag ställdes mot en av världens bästa anfallare som var glödhet just då och gjorde alla dessa saker.

Trots att Shawcross varit en av Premier Leagues bästa försvarare under de senaste åren så har Roy Hodgson fortsatt att nobba honom. Mittbacken själv säger nu att han slutat hoppats på att förbundskaptenen ska ändra sin åsikt kring honom.

- Jag har spelat väldigt bra de senaste tre eller fyra åren och jag ser inte ut att bli uttagen ändå. Det kommer troligtvis inte förändras i framtiden ifall inte England byter förbundskapten.

- Det är så fotbollen är, visa tränare gillar spelare som andra inte gör. För tillfället så är det just så att han inte tycker jag är tillräckligt bra, eller allt spelarna som han tar ut är bättre än mig. Men det är okej, avslutar han.

Se Zlatans makalösa cykelspark mot England i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-03-22 kl 22:46

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER