Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan inför Portugal: ”De är favoriter, inget snack om saken”

Foto: Scanpix.

Playoff mellan Sverige och Portugal närmar sig.

Zlatan Ibrahimovic tycker att all press är på portugiserna.

- De är favoriter, inget snack om saker, säger Zlatan till Sportbladet.

På måndagen tog Zlatan emot sin åttonde guldboll under karriären, en bra uppladdning inför Sveriges tuffa bortamatch mot Portugal i playoff på fredag. Men allt är inte på topp i det svenska laget, Zlatan har nämligen haft problem med ett knä en längre tid.

- Jag har haft känning en tid nu. Men det är egentligen mer ett irriterande problem än ett smärtsamt problem. Men det känns bra, jag känner mig fysiskt mycket stark, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Zlatan har blivit bättre och bättre i landslaget genom åren och sedan Hamrén tog över som förbundskapten har Zlatan gjort massor med mål. PSG-spelaren trivs också med att vara lagkapten.

- När jag kommer till landslaget känner jag mig taggad och motiverad. Som det här målrekordet, jag började tänka på det när jag gjorde de fyra målen mot England. Då frågade jag landslagschefen Lasse Richt hur statistiken såg ut. Det har varit en av de målsättningar jag haft när jag spelat, att jag ska försöka slå det.

Portugal blev som sagt Sveriges motståndare i playoff – ett av världens bästa landslag och med en av världens bästa spelare i Cristiano Ronaldo. Zlatan ser Portugal som favorit i playoff.

- Det vi gjort hittills är fantastiskt bra. Men nu har vi två svåra matcher kvar och de är favoriter, inget snack om saken. Men det ska vara svårt att komma till VM. Med det laget de har och de individuella spelarna de har ska de vara favoriter.

- Men vi ska göra det svårt för dem. Och kan vi lyckas få till det och minimera våra misstag så hoppas vi att det går bra.

På fredag spelas den första matchen i playoff mellan Sverige och Portugal.

Matchen sänds i TV4 och på fotbollskanalen.se med start 20.45.

Publicerad 2013-11-12 kl 10:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons