Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Zlatan kan tvingas till operation

LUGANO. Zlatan Ibrahimovic knä är långt i från hundra.
Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att ett ingrepp kan vara nödvändigt - fast då efter EM.
- Det är högst osannolikt, säger landslagsläkaren Anders Valentin till fotbollskanalen.se.

Efter att ha klivit av efter bara 45 minuter mot Spanien står det klart att Zlatan Ibrahimovic knä inte är i det goda skick som landslagsledningen länge sagt.
Inter-stjärnan spelade ju bara 70 minuter mot Grekland i premiären.
Läget är inte bra med Ibrahimovic knä, precis som fotbollskanalen.se och en del andra svenska medier rapporterade redan före EM. Då allt talade för att han knappast kunde spela hela matcher.

Ingrepp - efter EM

Uppgifter till fotbollskanalen.se både inne i från landslaget och från Italien gör nu gällande att ett ingrepp kan bli aktuellt för Zlatan Ibrahimovic för att åtgärda skadan på knäskålssenan.
Fast då efter EM-slutspelet är över.
- Det är högst osannolikt. Man vet vad det här är, säger Anders Valentin, landslagsläkare.
Har ni pratat med Zlatan om det? - Nej, det har överhuvudtaget inte diskuterats nu.
Men svullnaden som kommer i hans knä då? - Det är inte så svullet, det är den här slemsäcken som ligger ovan på knäskålssenan som är irriterad.
Hade inte en operation hjälpt mot skadan? - Det finns ingrepp för sånt här men det är sällan man opererar sådana här skador nu för tiden. Det är i så fall sådana kroniska fall som inte svarar på traditionell behandling, det vill säga den här speciella träningen.
- Nästa steg är de här injektionerna och i sista hand är det operation men det är sällan man behöver göra det.
Vad tror du om Zlatan och en eventuell operation? - Förhoppningvis blir det aldrig och jag tror inte det. Jag tror att det kommer att lugna ner sig. Han har först spelat under hela säsongen och sedan kommer det här EM-slutspelet. Han har ju inte fått tid till bara att köra rehab.
Men han spelade ju inte från i slutet av mars till i mitten av maj utan körde bara rehab då - eller hur? - Gjorde han inte? Spelade han inte då? Nej, just det, men det tar ju tid att bli bra. Fast ofta kan man köra rehab samtidigt som man tränar och spelar.
- Det här är en hög nivå som han spelar på, precis som i den liga han spelar i.

Inter oroat

Inter är enligt fotbollskanalen.se:s italienska källor oroat över läget för anfallsstjärnan och står i tät kontakt med landslagets läkare. Tidigt i morse ringde Franco Combi som är Inters läkare och han ville veta varför Zlatan blev utbtt i paus mot Spanien.
- Det är klart att Inter är intresserat över att han är fit for fight när han kommer tillbaka till dem. Vi kommer inte köra honom i botten. Han ska vara fit för fight för att kunna spela här i EM, säger Anders Valentin.
- Vi har snack med Inter hela tiden, denna gång var det de som ringde innan jag hann ringa. De undrar hur det står till med honom nu när han klev av. Inters läkare litar på oss att vi inte kör honom i botten.

Inga garantier

På dagens presskonferens hyste landslagets andre läkare, Magnus Forssblad gott hopp att Zlatan Ibrahimovic ska kunna spela mot Ryssland på onsdag.
Även om det inte finns några garantier att han kan spela en hel match.

Publicerad 2008-06-15 kl 16:25
Annons
Annons
Annons