POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Zlatan: Landslaget inte på samma nivå som Barcelona

Zlatan Ibrahimovic ger inte mycket för de allsvenska klubbarnas satsning på talanger.
- När du är 17 i Sverige får du inte ens vara på bänken, säger han på dagens presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic vill se ett större mod hos de allsvenska klubbarna när det gäller att lyfta fram talanger i A-laget.

- När var det sist vi hade ett allsvenskt lag i Champions League? Vi kan få fram talanger mycket tidigare. Men nu är det sånt politiksnack att de är för unga, att de inte klarar av det. Messi var 17 år när han kom fram. Han tog över allting. När du är 17 år i Sverige får du inte ens vara på bänken i ett allsvenskt lag.

Zlatans lösning är då att göra en Zlatan - att helt enkelt lämna det svenska systemet och pröva sin styrka utomlands.

- Vi kommer alltid ha talanger. Men på vilken nivå ligger det på? Vi har inte de förutsättningar som andra har. Vi får inte fram en Messi eller en Fabregas. Då kanske vi måste ut med talangerna i Europa tidigare.

- Då får vi ändra fotbollen i Sverige. Men jag ska inte stå här och skriva en bok. Jag är bara glad att jag är med i landslaget, representerar Barcelona och har kommit så långt som jag kommit.

- Det kanske jag har gjort för att jag blev proffs i tidig ålder och fick den här utvecklingen.

Han fick även frågan varför han gör fler mål i Barcelona än i landslaget.

- Jag tror att det är lättare att göra mål i Barcelona när du spelar med Messi, Iniesta och Xavi. Med all respekt för svenska landslaget men det är inte på samma nivå som Barcelona och jag tror inte att många landslag är på den nivån. Det är inte så att jag ska sitta här och skryta om Barcelona men det är bara att titta på hur många chanser vi har och på positionsspelet.


Hur blir det att komma tillbaka?

- Ska bli kul. Allt är så nytt. Det är inte så att jag springer in i någon vägg. Hade jag varit kvar i Inter hade det varit tungt. Hade sett Stankovic, Serbien som tagit sig till VM. De hade kört på det länge. Nu har jag kommit till något nytt med nya lag och nya matcher. Det är ett nytt äventyr.

En utländsk journalist frågade även om han sett att även lagkamraten Lionel Messi får kritik i landslaget.

- Bara en sak för media. Om han inte spelar bra så varför tar man inte bort honom från Argentina och se hur bra det går? För mig är han en av världens bästa spelare. Och om han inte är välkommen i Argentina så är han välkommen att spela för Sverige.

Publicerad 2009-10-13 kl 15:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå