Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan och Zengin trötta på passningssnacket: "Vi gör rätt, för det blir mål"

Foto: SCANPIX/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu får det vara färdigsnackat om att Erkan Zengin bara passar Zlatan Ibrahimovic. Åtminstone enligt huvudpersonerna själva.
- Ni såg ju i dag, jag gjorde mål på hans inlägg, säger landslagskaptenen efter 3-1 mot Iran.

Under de senaste landslagssamlingarna har begreppet ”Z-kedjan” börjat användas som rubrikord i vissa mediesammanhang. Skälet är att trion Jimmy Durmaz, Zlatan Ibrahimovic och Erkan Zengin etablerat ett samspel sinsemellan, och tyckts trivas med varandra både på planen och utanför den. Men enligt många har det kanske blivit lite väl mycket av det goda. Efter segermötet med Moldavien fick Trabzonspor-yttern Zengin en del pikar för att han, enligt kritikerna, ständigt tycktes välja just lagkaptenen Ibrahimovic som passningsalternativ, även när det fanns andra lagkamrater i bättre lägen.

På tisdagen gav 29-åringen svar på tal. Med ett väl avvägt inlägg från höger hittade han fram till just Ibrahimovic i första halvlek, och den reslige PSG-stjärnan kom upp perfekt och kunde nicka in 1-0. Detta efter att duon i uppbyggnaden till anfallet dessutom kombinerat fint med varandra och skapat läget.

Efter slutsignalen passade båda spelarna på att poängtera just den utdelningen för de samlade journalisterna på Friends Arena.

- Det kändes mycket bra, jag hade ett bra samspel med Erkan och han passade bollen till mig, igen. Och det gjorde han rätt i, även om ni klagar, för det blev ju mål, sade Ibrahimovic.

Zengin höll med.

- Det var mycket bra av Zlatan att släppa bollen så fint till mig, han gjorde det riktigt skickligt. Före matchen var det mycket snack, men nu gjorde han mål på mitt inlägg så det var väldigt bra, sade han.

Nu får det vara färdigsnackat?
- Ja, jag hoppas det.

Det var din replik till de som tvivlat?
- Nja, men vi gör ju bra grejer tillsammans.

Zengin var även nöjd med att Erik Hamrén återigen bestämt sig för att använda formationen 4-4-2, vilket precis som mot Moldavien medförde vinst för Blågults del. Samtidigt ser han inga större problem om landslaget skulle välja att återgå till det beprövade systemet med en ensam forward i ett senare skede.

- För mig fungerar båda, jag är glad så länge jag är på planen. Men jag tror att vi skapar lite fler chanser när vi har två forwards där uppe, det är nog den lilla skillnaden jag kan se, säger Zengin.

Vad blir skillnaden för dig personligen?
- Jag får mer boll i 4-4-2 och kan slå inlägg oftare, eftersom vi har mer folk i boxen. Men i klubblaget kör vi med en forward så jag är van vid det också.

Nu spelade du till höger på mittfältet, tidigare har du även använts till vänster. Vad föredrar du?
- Det är ingen skillnad, jag klarar båda lika bra.

Och så växlar du kant en del under matcherna?
- Ja, jag är överallt (skratt). Det är lite det som är tanken också, att motståndaren ska bli lite förvirrad.

Publicerad 2015-03-31 kl 23:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons