Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan om att Hamrén lovade en medalj: "Drömmen lever"

Foto: TT

NICE. Erik Hamrén har lovat Zlatan Ibrahimovic en medalj.
Då måste Sverige besegra Belgien.
- Vi gör allt för att drömmen ska slå in, säger Ibrahimovic till Fotbollskanalen.

För sex och ett halvt år sedan tog Erik Hamrén över som svensk förbundskapten. Kort därefter åkte han till Malmö och träffade Zlatan Ibrahimovic som då var osäker kring en fortsättning i landslaget. Mötet gick bra. Ibrahimovic fick löften om att vara lagkapten, ta ansvar för de yngre spelarna och vara en nyckel i ett 4-3-3-system.

- Erik går in i det här för att vinna, han har samma mentalitet som mig, han har även lovat mig en medalj. Nu börjar en ny resa och jag vill vara med från början, sa Zlatan då.

När Sverige möter Belgien i Nice måste det bli seger för att drömmen om den där medaljen ska kunna bli sann.

- Den här medaljen, den lever än. En bra match mot Belgien, en vinst och så kör vi därifrån. Vi gör allt för att drömmen ska slå in, sa Ibrahimovic på tisdagens presskonferens.

- Jag sätter stor press på mig själv. Jag vill lyckas i allt jag går in i, både på plan och utanför. Jag har ett stort ansvar här, och jag trivs med rollen och gillar läget. Om man lyckas med det man gör är det den bästa ”feelingen”.

Belgien förlorade med 0-2 mot Italien men vann sedan mot Irland med 3-0 och Zlatan Ibrahimovic tror på en tuff uppgift för sitt Sverige.

- Det blir inte lätt men vi tror på oss själva. Vi var pressade och uträknade i playoff men klarade det. Nu ska vi göra allt för att klara det igen, säger han.

- Det har känts bra men vi har inte fått ut 100 procent. Laget kan göra det mycket bättre. Jag också. Men vi har inte tagit poängen som behövts. Men vi ska göra det bättre nu.

Publicerad 2016-06-22 kl 13:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons