Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan om kärleken till Sverige: "Jag tänker på Sverige i allt jag gör"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är fast besluten om att fortsätta fotbollskarriären några år till. När den väl tar slut vill stjärnan bosätta sig i Sverige.
- Jag tror att alla som har bott utomlands länge får en extra stark kärlek till Sverige, säger Zlatan i en intervju med Café.

35 år gammal rehabiliterar sig Zlatan Ibrahimovic från den korsbandsskada som han ådrog sig i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht. Anfallaren har dock varit tydlig med att han inte tänker ge upp utan är fast besluten att ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Det spekuleras i att Ibrahimovic tar steget till USA och MLS för att avsluta karriären där.

När karriären väl tar slut vill superstjärnan dock återvända till Sverige. I en intervju med Café berättar Zlatan om sin kärlek till hemlandet.

- Jag tror att alla som har bott utomlands länge får en extra stark kärlek till Sverige. När jag tänker på Sverige är det naturen, ljuset och dofterna som jag ser framför mig. Lugnet långt ifrån strålkastarljuset, säger Ibrahimovic och berättar också att han vill bosätta sig i Sverige efter karriären.

- Någonstans i Sverige nära naturen. Jag har haft så mycket folk runtomkring mig i så många år. Storstäder, betong, bilar, avgaser och stress. Jag vill bara vara ifred med familjen och ha lugn och ro. Och vi är bortskämda i Sverige, vi vet inte hur bra vi har det.

På frågan vad Sverige betyder för Ibrahimovic svarar han:

- Allting! Det är Sverige jag kommer ifrån, det är Sverige jag representerar och alltid tänker på i allt jag gör. Om det sedan går bra för mig utanför Sverige så är det en bonus som jag blir oerhört glad och stolt över, men det är Sverige som är mitt allt. Vad som händer i Sverige är viktigast för mig. Vad jag än gör är kopplat till Sverige. Jag ser till att alla vet att Sverige finns.

Ibrahimovic avslutade sin landslagskarriär efter EM sommaren 2016. Anfallaren gjorde det som Sveriges bäste målskytt genom tidern med sina 62 mål på 116 landskamper. Till Café berättar Zlatan att det finns en annan svensk idrottslegendar som han beundrar, och menar att han är den ende som kommit upp i samma nivå som honom själv.

- Björn Borg. Hans prestationer triggar mig. Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

Publicerad 2017-05-09 kl 12:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons