Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan om Sverigedemokraterna: Det de gör kliar mig inte någonstans

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic

Samtidigt som Zlatan Ibrahimovic sänkte England med fyra mål så exploderade en skandal runt riksdagspartiet Sverigedemokraterna.
- Vad de säger kliar mig inte någonstans, säger Zlatan till Expressen.

I mitten på november hade Zlatan Ibrahimovic stor show under invigningen av Friends Arena  och krönte sin fyramålsinsats med en osannolik bicycleta. Strax därefter rullades ett stort avslöjande kring det rasistiska Sverigedemokraterna upp i Expressen. Flera av partitopparna hade filmats medan de fällde rasistiska och sexistiska kommentarer efter en natt på stan.

Samtidigt som debatten om rasismen i det svenska samhället rasade i media och sociala medier så förenades fotbollssverige i sin beundran för Zlatans fantastiska insats mot England – och det var många som noterade att samtidigt som tppolitiker i  Sverigedemokrater pratade om att Sverige är ”deras” land i ett bråk med komikern Soran Ismail så stod Zlatan Ibrahimovic, med rötterna på Balkan, för en av svensk landslagsfotbolls största insatser någonsin.

I en stor intervju med Expressen så ger Zlatan sin syn på Sverigdemokraternas rasistiska åsikter, och sammanträffande med hans jubelföreställning på Friends Arena och avslöjandet mot SD-politikerna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling
- Fotboll och politik hör inte ihop på det sättet, fotboll är en sport som alla är välkomna till. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån. Det är därför vi spelar fotboll. För att föra alla tillsammans, för att alla ska kunna njuta och ha en chans att utöva sporten. Men politiken, det är inget jag blandar mig i. Vad de (SD) håller på med, jag har inte gett mig in i det och det intresserar mig inte, säger Zlatan till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic som har en bosnisk pappa och en kroatisk mamma passar inte in i Sverigedemokraternas bild av vem som är svensk, men han säger själv att han känner sig svensk, något han är stolt över och att försöker representera Sverige på ett bra sätt.
- Jag hoppas att jag gör det på det sättet jag kan. Vad de (SD) säger, det kliar mig inte någonstans, säger han.

Publicerad 2012-12-25 kl 11:30
Annons
Annons
Annons