Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan öppnar upp om pappan: "Blir tårögd"

Foto: Kanal 5

Zlatan Ibrahimovic och fadern Sefik.

I boken var han en stordrickande, hårdför fadersfigur.

Nu ger Zlatan en varmare bild av pappan Sefik Ibrahimovic.

– Jag får nästan tårar nu när jag berättar. Det är så det är, det är den bilden jag vill föra fram av honom också, säger han i en dokumentär i Kanal 5.

Det har skrivits mycket om Zlatan Ibrahimovics uppväxt. I Rosengård blandades fotbollen med en svår uppväxt och speciellt relationen till pappan Sefik har framstått som problematisk.

I sin bok "Jag är Zlatan" berättade han bland annat om hur han örfilades av pappan - en ärlig episod, men ett personporträtt som den svenska landslagskaptenen vill nyansera.

– När jag skrev den här boken handlar det om att jag ville säga exakt hur det var. Än i dag när jag tänker på det får jag ont i magen, men jag valde att säga det på grund av att jag ville säga sanningen. Samtidigt blir det en fel bild av honom, det är inte den rätta bilden, säger han i Kanal 5-dokumentären "Ibrahimovic - från Rosengård med mer än ett mål".

Istället får man se hur Sefik Ibrahimovic stolt har fyllt lägenheten med tidningsklipp och annan memorabilia. "Han är min största supporter", som Zlatan själv säger.

– Jag får gåshud. Jag får nästan tårar nu när jag berättar. Det är så det är, det är den bilden jag vill föra fram av honom också, fortsätter han och ber intervjuaren gå vidare med nästa fråga.

Publicerad 2014-10-09 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons