Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan överlägset mest omskriven i svensk press

Det skrivs en hel del om Zlatan Ibrahimovic i svensk press.

53 526 gånger om man räknar noga.

Till och med mer än om tvåan Erik Hamrén, trean Henrik Stenson och fyran Charlotte Kalla tillsammans.

 

Det är medieanalysföretaget Retriever som undersökt hur ofta de största sportstjärnorna förekommit i webbpublicerad och tryckt press under de senaste tolv månaderna.

Inte helt oväntat toppas listan av Zlatan Ibrahimovic, följd av fotbollens förbundskapten Erik Hamrén (18 351 gånger), golfstjärnan Henrik Stenson (16 579) och längdåkaren Charlotte Kalla (15 645).

Efter en snabb dubbelkoll med miniräknaren skrivs det alltså mer om Zlatan än om tvåan, trean och fyran på listan tillsammans.

Skrevs mer trots appen

Zlatans 53 526 gånger är dock bara en liten ökning från förra mätperiodens 52 407, men att det ökar ligger precis i linje med allt som Zlatan företar sig.

- Min drivkraft är att jag aldrig blir nöjd. När jag var ung behövde jag vara tio gånger bättre än han bredvid och jag tänker alltid att det jag gör bra i dag vill jag göra bättre i morgon, säger Ibrahimovic i andra delen av tv-dokumentären "Från Rosengård med mer än ett mål".

Landslagskollegan Kim Källström:

- Ingen kommer få den statusen eller inverkan på svensk fotboll som han haft, säger mittfältaren i dokumentären.

Bara elva kvinnor

Kanske lite oväntade placeringar på listan är ishockeyspelaren Jimmie Ericsson (enda SHL-spelare i OS) på plats 8, Kevin Walker på plats 17 ("Idol"-vinnare och Gif Sundsvall-spelare i fotboll) och landslagsbacken, och experten på tysk fotboll, Per Nilsson som är den 18:e mest omskrivne idrottaren.

Notervärt är även att det bland de 40 mest omskriva endast finns elva kvinnor.

Pia Sundhage, förra mätperiodens trea, skrevs det "bara" 7 114 artiklar om det senaste året och hon får nöja sig med en 14:e plats.

 

Publicerad 2014-10-13 kl 17:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons