Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan sågar De Jong-petningen och berättar om ljumskarna och relationen med van der Vaart

Alla har sagt sitt och till sist fick vi höra den största prata. Zlatan Ibrahimovic berättade om sina ljumskproblem om Rafael van der Vaart och sågade dessutom Hollands petning av Nigel De Jong.

En laddad Zlatan Ibrahimovic mötte på söndagen pressen inför mötet med Holland på tisdag.
- Det känns bra, jag har kört två träningar och stått över en då jag körde lite styrka. Sen är man taggad också. Vi möter favoriterna, inte bara i gruppen utan till att vinna det hela, säger han.

Och han tycker inte att Sverige ska vänta sig något annat än att laget siktar på tre poäng:
- Vi är här för att vinna. Vi ska ta tre poäng, punkt slut. Klart att vi har respekt för dem, men vi ska vinna och vi är här för att ta oss till EM.

Han berättar att ljumskarna nu känns bra, men att det mycket är tack vare att Sverige inte spelade match på fredagen så att han äntligen har fått vila.
- Det är jättebra. Sista veckan i Milan kunde jag inte träna, direkt när jag gick ut på planen kändes det som att jag fick kramp i ljumskarna. Jag tränade inte alls, jag spelade bara matcher.

En av de stora snackisarna inför matchen är att Zlatan Ibrahimovic återigen ställs mot Rafael van der Vaart. När duon spelade tillsammans i Ajax uppstod en stor konflikt som inte gick att lösa och sedan dess har förhållandet varit kyligt. Nu är det dock inga problem, säger han.
- Det är inget extra speciellt att möta honom. Det är som att spela mot de andra jag har spelat med, Stekelenburg, Heitinga, Sneijder. Jag önskar dem all lycka i sina karriärer, de har redan fantastiska karriärer och jag önskar att det fortsätter.

Och att det skulle gynna Holland att reta upp Zlatan för att få honom ur balans kommer inte att fungera, säger han.
- När du gör mig förbannad, det är då jag spelar som bäst.

Zlatan gillar också att vara tillbaka i Amsterdam, klubben där han menar att hans karriär började på riktigt.
- Jag har bra minnen härifrån. Jag var här för någon vecka sedan och jag får positiva minnen varje gång. Det var här min karriär började och jag fick uppleva väldigt bra stunder här.

Han hyllar också den holländska fotbollen.
- Den tilltalar mig. Det är precis så jag vill spela fotboll, anfallsfotboll. Teknisk fotboll där man håller i bollen – speciellt i Ajax där man inte bara ska vinna utan det ska vara elegant.

Under sommarens VM kritiserade många Hollands spel. Det ansågs vara fult och tufft snarare än den vackra totalfotbollen man spelat tidigare. Zlatan håller inte med.
- Jag vet inte om man kan kritisera ett lag som går till VM-final.

Många andra som till exempel Guus Hiddink har gjort det?
- Jag hade gärna varit i VM-final och spelat hur hårt som helst.

Nigel De Jong är en av de som drabbats av Hollands syn på fotbollen. Spelaren slängdes ut från landslaget på grund av en tackling i klubblaget Manchester City där han bröt benet på Newcastles Hatem Ben Arfa. Enligt Zlatan var det ett galet beslut att nobba De Jong.
- De ser på fotbollen på ett helt annat sätt. Enligt mig ska man ha alla de bästa spelarna i ditt lag. Jag tycker att det är en löjlig sak att inte ta med honom för en tackling. Jag känner honom och tror att han inte gjorde det medvetet. Om man inte tar med honom för det är det många spelare som inte borde få spela fotboll i dag.

Publicerad 2010-10-10 kl 18:47
Annons
Annons
Annons