Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Zlatan sågas av landslagshjälten: "Löjligt"

Zlatans kommande självbiografi väcker känslor. Nu sågas världsstjärnan av Ralf Edström.
– Det där är löjligt, säger han om att Zlatan kritiserar Lars Lagerbäck.

Det var i september 2006 det hela började. Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson var ute och festade - mitt under en landslagssamling. Trion skickades hem och fick inte vara med i EM-kvalmatchen mot Liechtenstein.
Nu sågas den dåvarande förbundskaptenen, Lars Lagerbäck, i Zlatans nya bok "Jag heter Zlatan Ibrahimovic". I självbiografin förklarar stjärnan sin ilska över att Lagerbäck sa "Vi har bestämt att skicka hem er", efter krogskandalen. Anfallaren blev då upprörd över att förbundskaptenen försökte frångå sitt ansvar.
"Det var ordet 'vi' jag retade mig på. Vem fan var 'vi'? Han var chefen. Varför gömde han sig bakom andra.", skriver Zlatan i boken.
Men en som inte står på superstjärnans sida i det här fallet är den gamle landslagshjälten Ralf Edström.
– Det där är löjligt. "Vi"... han är ju förbundskapten visserligen, men han jobbar ju tätt ihop med resten av staben. De hade väl diskuterat om det här tillsammans, det var inte så konstigt. Det där förstår jag inte alls, varför han tolkar det så, säger han till Expressen.
Edström förstår dock varför Lagerbäck agerade som han gjorde - och skickade hem spelarna.
– Har man en regel som säger så ska man rätta sig efter det. Det ska inte finnas några undantag. Lagerbäck gjorde rätt som sa i från i Göteborg.
Vad tycker du om att Zlatan berättar om allt det här i boken, att han återger samtal som de har haft bakom stängda dörrar?
– Det är tveksamt att man ska göra det, gå ut med sådana här saker. Det är lite konstigt att han gör det. Det ska stanna mellan dem tycker jag.
Publicerad 2011-11-05 kl 11:11