Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
49v

Zlatan stänger dörren för comeback: "Min tid i landslaget är över"

Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovic står fast vid sitt beslut.
Det blir ingen comeback i Blågult.
- Min tid i landslaget är över, säger han i en intervju med italienska Sky.

Efter EM-slutspelet i Frankrike meddelade Zlatan Ibrahimovic att han tagit beslutet att avsluta sin landslagskarriär. Men trots det beskedet har det spekulerats i om svensken trots allt skulle vara aktuell för en comeback om Sverige skulle avancera till VM nästa år.

Men oavsett hur det går i dubbelmötena mot Italien är Zlatan tydlig:

- Just nu tänker jag bara på att komma tillbaka i spel så snart som möjligt, varken på Sverige eller VM. Min historia i landslaget är avslutad. Jag kunde kanske gjort mer, jag kunde kanske gjort mindre, men min tid i landslaget är över. Hur som helst vore det väldigt kul att se Sverige i VM, säger han i en intervju med italienska Sky.

På påståendet att Sverige skulle vara svagare utan Zlatan, säger han:

- Om jag skulle lyssna till mitt ego så skulle Sverige förstås vara bättre med mig. Men laget har så här långt gjort det riktigt bra, tagit en andraplats i en svår grupp och nått den här chansen att spela playoff.

Den först matchen spelas på Friends Arena nu på fredag och returen i Milano den 13 november. Zlatan tror att det på ett sätt kan vara positivt att han inte är en del av landslagstruppen längre.

- Nu när jag inte är en del av laget spelar landslaget med mycket mindre press. Människor förväntar sig mindre. När jag var där förväntade sig alla att vi skulle vinna VM eller EM. Intrycket jag har nu är att det är annorlunda. Därför kommer de spela utan tryck och utan något att förlora.

Publicerad 2017-11-09 kl 07:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons