Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan stöttar Hamréns Kim-petning: "Gäller att prestera"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kim Källström är petad.

Zlatan Ibrahimovic stöttar Erik Hamrén.

– Det gäller att prestera, säger han.

Den stora snackisen inför träningslandskampen mot Norge är Erik Hamréns petning av Kim Källström. På tisdagens presskonferens fick Zlatan Ibrahimovic frågor om hur han ser på förbundskaptenens beslut - då menade han att det inte går att leva på gamla meriter.

– Jag menar varje samling är en ny samling. Varje match är en ny match. Man kan inte kolla bakåt. Jag kan inte själv kolla på vad jag gjorde mot Österrike. Det är en ny match nu och det gäller att prestera, man ska komma med resultat och jag har själv sagt att den dagen jag inte levererar då ska ingen räkna med mig. Att leva på mitt efternamn bara för att det står Ibrahimovic på min matchtröja betyder inte att jag ska spela hela tiden, framför allt när du inte presterar.

– Han har valt att inte ta med Kim och det finns en anledning till det. Det gäller att prestera hela tiden. I klubblag och i landslag. Det är min filosofi. Det är vad jag tycker. Det kanske triggar i gång honom. Han kan ta det på rätt sätt och gör det bästa av det.

Hur länge kommer du att spela?

– Så länge jag känner mig fysiskt stark och på topp. Då fortsätter jag. Men jag är inte den som kommer att leva på mitt namn och spela i landslaget på grund av den karriären jag har haft. Det är inte rättvist mot de andra spelarna. Om det finns någon annan som är på gång att bli en stor talang så är det bara att ta in honom och ut med "Ibracadabra".

Nu är du alltid med på träningslandskamper, så var det inte riktigt tidigare - varför?

– Jag har blivit billigare att ta hem, haha. Vi flyger på diesel nu. Nej, men det känns bra. Jag är motiverad och taggad.

Publicerad 2013-08-13 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons