Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan till Malmö för rehab - lugnande besked om skadan

Zlatan Ibrahimovic flyger till Sverige för rehabilitering.
Landslagets Rickard Dahan ger lugnande besked.
- Vi räknar med att ha honom i träning snart, säger han till fotbollskanalen.se.

På måndagen kom beskedet från Italien – den svenske superstjärnan har skadat ljumsken och deltar inte när hans Milan möter Barcelona i Champions League-spelet. Därmed går Ibrahimovic miste om chansen att få återse sina gamla lagkamrater på Camp Nou, som ju var hans egen hemvist under säsongen 2009.

Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han i stället flyger hem till Sverige för några dagars rehabilitering på vännen Rickard Dahans klinik vid Stadionområdet i Malmö.

- Ja, planen är att han kommer hit inom kort, säger Dahan till fotbollskanalen.se.

Kan du berätta om skadan?
- Han har en liten bristning i ljumsken, som de har magnetröntgat i Italien. Sedan har de valt att ställa över honom i kväll, det är den informationen vi har.

I början av oktober, om en knapp månad, ställs svenska landslaget inför två ödesmatcher i EM-kvalet. Först Finland borta (7 oktober) och sedan Holland hemma (11 oktober). Kampen om att bli bästa tvåa ur samtliga grupper fortsätter – och Erik Hamréns manskap behöver få med sig bra resultat för att ha chansen.

Rickard Dahan vill vare sig bekräfta eller dementera att Zlatan deltar, men enligt de första prognoserna pekar allt åt rätt håll.

- Alltså, det är en mindre muskel som drabbats och bristningen är också ganska liten som jag förstår det. Men man tänker inte i tidsperspektiv utan i funktioner. Så snart skadan läkt, funktionen är tillbaka i muskulaturen och smärtan lagt sig så stegrar man upp träningen.

Enligt uppgifter från italienska Gazzetta dello Sport kan svensken missa så mycket som fyra matcher med Milan under september. Rickard Dahan lugnar:

- Man kan egentligen inte säga något generellt om tiden. Många vill säkert göra det, men det varierar ganska mycket från fall till fall. Däremot räknar vi och Milan med att ha honom i träning i det närmaste, säger Dahan.

Det låter förhållandevis positivt?
- Ja, det får man säga även om man naturligtvis vill undvika alla skador. En bristning kan vara av varierande grad naturligtvis och denna ska ju vara lindrigare, men det gäller att ta hand om rehabiliteringen på rätt sätt. Först ska han ha tillbaka full styrka, sedan stegrar man upp det därifrån.

Har landslaget eller Milan huvudansvar för rehabiliteringen?
- Han rehabiliterar sig här i Malmö de närmaste dagarna i alla fall. Men vi har förstås kontinuerlig kontakt med Milan. Tanken är att han ska komma hit till mig inom kort.

På söndag möter Milan Napoli i Serie A, och då är det tveksamt om Ibrahimovic deltar.

Publicerad 2011-09-13 kl 14:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons