Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Zlatan tycker nya landslaget spelar utan press: ”Det är ingen som förväntar sig något”

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic tog emot sin elfte guldboll på Fotbollsgalan.

Sommarens EM blev Zlatan Ibrahimovic sista insatser i landslaget.
Under hösten har han följt Blågult från tv-soffan.
- Det nya landslaget har en helt annan sits. De har ingen press inifrån, de har ingen press utifrån, det är ingen som förväntar sig något, säger Zlatan.

Mycket har hänt med landslaget sedan uttåget ur EM i somras efter förlusten mot Belgien. Erik Hamrén har efterträtts av Janne Andersson som förbundskapten, och lagkaptenen och storstjärnan Zlatan Ibrahimovic har slutet i landslaget.

Efter att ha tagit emot sin elfte Guldboll på Fotbollsgalan i går kväll berättade Zlatan att han fortfarande har koll på landslaget.

- Jag har egentligen kollat varje match, det var en match där jag missade en halvlek, men jag har följt dem. Den första samlingen kändes det konstigt. Det kändes annorlunda. Jag satt hemma och fick tre-fyra dagar ledigt och det hände inte mycket, och såg de andra springa runt, träna, slita och spela matcher. Jag ser mig själv göra det, men tyvärr, jag är inte där, och det är inget jag ångrar. Gjort är gjort, och det jag har gått igenom i landslaget går inte att beskriva. Jag kan sitta här hela dagen i några veckor framåt och bara berätta om allt jag gått igenom. 99 procent är positivt. En procent är där man inte lyckas hela vägen, vinna mästerskap och det, men vi har haft en fantastisk tid, säger Zlatan, och fortsätter:

 - Det nya landslaget har en helt annan sits. De har ingen press inifrån, de har ingen press utifrån, det är ingen som förväntar sig något. Det är ett helt nytt lag, alla kommer in på lika villkor, vilket jag tycker bara är positivt, för nu har alla chansen att visa vad man går för. Jag ser positivt på det, för då vågar många fler spelare visa sig och ta för sig, medan vi innan hade etablerade spelare, vi skulle vinna EM, vi skulle vinna VM… Det var självklart att vi skulle komma till mästerskap. Nu pratar man: ”kommer vi dit?”. Kommer vi dit nu är det fantastiskt, kommer vi inte dit är det ändå okej. Vi förlorar mot Frankrike men det är ändå en ”skitbra match”. Är jag med och vi förlorar är det ”vi skulle ha vunnit”. Det säger allt om vilken nivå jag kommer med. Och det uppskattar jag, för jag sätter själv den pressen på mig själv, att jag ska lyckas och vinna hela tiden. Men det är två olika sitsar, och Janne (Andersson) har gjort det bra, han har byggt upp något på kort tid. Men det är bara början, vi får ge det mer tid för att göra en riktig bedömning på det hela.

Landslaget har inlett kvalspelet till VM utan Zlatan med att ta sju poäng på de fyra första matcherna efter två segrar, ett kryss och en förlust.

Publicerad 2016-11-22 kl 07:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER