POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Zlatan väljer bort Messi och Xavi: "Vieira den bästa jag spelat med"

Zlatan Ibrahimovic håller varken fram Lionel Messi eller Xavi. När svensken nämner den bästa han spelat med blir valet Patrick Vieira.
- Han är en person som hjälpt mig mycket.

När fotbollsvärlden skulle utse världens bästa spelare under 2010 föll valet på tre Barcelonaspelare: Lionel Messi, Xavi och Andrés Iniesta. Men när Zlatan Ibrahimovic, som spelade ihop med stjärntrion under säsongen 09/10, skulle lyfta fram den bästa spelare han spelat ihop med, föll inte valet på någon av dem.

- Jag hade för kort tid i Barcelona för att nämna de spelarna som de bästa jag har spelat med. Jag tror att man måste spela längre med en spelare för att kunna säga att ”han gjorde mig bättre och jag gick igenom det med honom”, sa Ibrahimovic och fortsatte:

- Jag måste nämna Patrick Vieira. Han är en person som hjälpt mig mycket, med den erfarenheten han hade, den typen av mentalitet han hade och det han själv har gått igenom som spelare. Så det är Vieira jag nämner.

Vad är det för mentalitet han hade?
- Vinnarskalle. Han kom in på planen och slaktade allihopa. Han gav sig inte utan det var 90 minuter. Även på träning gav han, inte 100, utan 200 procent. Han skulle bara vinna och om han såg att någon vek sig eller inte gav 100 hundra procent, då var han där som en soldat.

- Och den kvaliteten han har. Det är inte många som har den spelartypen – som både springer mycket på planen och också kan spela fotboll. Vi hade kunnat behöva en sådan spelartyp i Milan idag.

Patrick Vieira och Ibrahimovic spelade ihop i Juventus och Inter. Just nu spelar Vieira i Manchester City.

Publicerad 2011-05-31 kl 17:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå