POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Zlatan yrkar inte på skadestånd av Ulf Karlsson

Foto: SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic stämningsansökan mot Ulf Karlsson inkom till Värmlands tingsrätt under tisdagen. PSG-stjärnan yrkar inte på skadestånd, utan enbart på ersättning för rättegångskostnaderna.

Zlatan Ibrahimovic stämmer Ulf Karlsson efter de uppmärksammade uttalandena från den före detta förbundskaptenen i friidrott. Karlsson sa under en paneldebatt att han trodde att Zlatan varit dopad under sin tid i Juventus och stod fast vid påståendet vid uppföljande intervjuer.

Enligt den stämningsansökan som kom in till Värmlands tingsrätt under tisdagsförmiddagen yrkar Zlatan "ansvar för, i första hand, grovt förtal, och i andra hand, förtal."

Ibrahimovic yrkar inte på något skadestånd av Ulf Karlsson, utan enbart för rättegångskostnaderna.

I stämningsansökan beskrivs Ulf Karlssons uttalanden på följande vis:

"Brottet är grovt med hänsyn till uttalandenas innehåll och den spridning som uttalandena fått, samt de personliga, idrottsliga och ekonomiska konsekvenser uttalandena har fått eller kan komma att få för Zlatan Ibrahimovic."

"Ulf Karlsson har därmed utpekat Zlatan Ibrahimovic som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller på annat sätt lämnat uppgift som är ägnad att utsätta honom för andras missaktning", står det i en annan del av stämningsansökan.

Som bevisning använder sig de målsägande bland annat av förhör med Zlatan Ibrahimovic och ett stort antal utdrag ur olika tidningar och hemsidor.

Enligt yttrandefrihetsexperten Nils Funcke är det stor risk att Ulf Karlsson fälls. Hör Funckes resonemang här.

Den åsikten delas dock inte av advokaten Peter Danowsky.

- Min bedömning är att det är mest sannolikt att tingsrätten friar Ulf Karlsson. Han har uttryckt vad han tror, en uppfattning, i en paneldebatt. Han har inte lämnat en bestämd uppgift. Rimligen måste det vara tillåtet att framföra en sådan uppfattning. Uppgifter som Karlsson lämnat till media kan han inte straffas för, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-04-12 kl 11:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå