Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Zlatan zänkte Grekland

Zlatan är tillbaka som målskytt och matchvinnare. Superstjärnan sänkte Grekland med en präktig strut.

Det som såg ut att bli en 0-0-match såg vår superstjärna till att göra till en fest och nu stiger förhoppningar om en fantastisk sommar. Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson väggade sig fram till 1-0 och Petter Hansson bökade in 2-0. Nu är Sverige på god väg mot kvartsfinalen.

Den första halvleken var precis så tillknäppt som man hade talat om på förhand. Grekerna ville inte blotta sig. Sverige ville inte blotta sig.

Resultatet blev därför att inget av lagen lyckades ta sig fram i några öppna lägen. Det var ändå Sverige som ville ta sig framåt på egen hand men den grekiska backlinjen, med Sotirios Kyrgiakos i spetsen, stod emot det mesta.

Den bästa chansen i första halvlek fick Zlatan Ibrahimovic när han med ryggen mot målet försökte nicklobba bollen över Nikopolidis. Det lyckades men träffen blev för hård och bollen hamnade i stället i översidan av målet.

I den andra halvleken fick Sverige tidigt ett bra läge när Anders Svensson skickade fram en boll mot Chippen. Nikopolidis hamnade på mellanhand men Blekingesonen lyfte bollen alldeles för långt. Det var en alldeles för bra möjlighet för att missa.

Det såg allt ut att gå mot 0-0, men från ingenstans kom ett skånskt väggspel och en strut upp i det vänstra krysset. Zlatan väggade med Henke och tryckte upp bollen i bortre krysset. EM:s hittills snyggaste var därmed ett faktum. Men målen behöver inte vara snygga för att räknas. Det visade Petter Hansson med all önskvärd tydlighet.

Henke frispelade Ljungberg som missade det öppna läget. Då dök Petter Hansson upp på returen och tryckte in både greker och bollen i målet och gav Sverige välbehövligt andrum.

Grekland försökte flytta fram positionerna men hade varken ork eller fantasi att skapa några farliga chanser. Sverige var täta bakåt och Lagerbäck fick ett kvitto på att försvaret och lagmaskinen fungerar. En taktiskt triumf för Lars och Roland som satsade på Daniel Andersson. Malmö FF-spelaren gjorde en kanonmatch och det visar att Sverige har en massa alternativ att välja på. Men det riktiga testet väntar mot Spanien på lördag för Grekland var en besvikelse.

Matchfakta
Grekland-Sverige 0-2 (0-0)
0-1 (67) Zlatan Ibrahimovic, 0-2 (72) Petter Hansson
Varningar: Grekland; Angelos Charisteas, Giourkas Seitaridis, Sverige; .
Domare: Massimo Busacca, Schweiz.
Arena: Stadion Wals-Siezenheim (Salzburg)
Publik: 30 000 (fullsatt)

Laguppställningar
Grekland: Antonios Nikopolidis – Giourkas Seitaridis, Sotirios Kyrgiakos, Paraskevas Antzas, Traianos Dellas (Iannis Amanatidis, 71), Vassilisi Torosidis – Angelos Charisteas, Angelos Basinas, Konstantinos Katsouranis, Giorgios Karagounis – Theofanis Gekas (Giorgios Samaras, 46).

Sverige: Andreas Isaksson – Niclas Alexandersson (Fredrik Stoor, 74), Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson – Christian Wilhelmsson (Markus Rosenberg, 78), Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg – Zlatan Ibrahimovic (Johan Elmander, 71), Henrik Larsson.

Dennis Ernst
dennis.ernst@fotbollssverige.se

Publicerad 2008-06-10 kl 22:52
Annons
Annons
Annons