Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatans reklamjobb brottsutreds - uppges ha brutit mot regler i nationalpark

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic spelade in en reklam för Volvo.
Nu uppger Norrbottens Kuriren att Länsstyrelsen brottsanmäler arbetet.
- Om vi misstänker brott mot föreskrifterna är vi skyldiga att rapportera det, säger Ulf Bergelin, chef vid naturvårdsenheten.

Zlatan Ibrahimovic tog sig till Stora sjöfallet för att spela in en reklamfilm. Det blev inte helt lyckat. Området är en del av en nationalpark i Norrbotten och där gäller vissa regler. Nu uppger Norrbottens Kuriren att Länsstyrelsen har anmält arbetet, som utfördes på uppdrag av Volvo, till åklagare eftersom reglerna inte följts.

– Om vi misstänker brott mot föreskrifterna är vi skyldiga att rapportera det. Man får inte flyga i området på för låg höjd, vi misstänker att så varit fallet, säger Ulf Bergelin, chef vid naturvårdsenheten, till tidningen.

Helikopterbolaget, som anlitats för inspelningen, slår tillbaka mot påståendet om att de har gjort sig skyldiga för brott mot nationalparksföreskrifterna.

– Vi har inte flugit för lågt. Vi har inte fått veta något om någon anmälan och behöver se den för att kunna säga mer än så, säger chefen vid helikopterbolaget till tidningen.

Publicerad 2014-01-08 kl 18:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons