POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Zlatans sågning av Danmarks 4-3-3: Inte spelare för det systemet

Zlatan Ibrahimovic tror på svensk seger på lördag. Danskarna har inte tillräckligt bra spelare för 4-3-3.
- Så som Danmark vill spela är så som Barcelona spelar och det är stor skillnad på Danmark och Barcelona, säger han.

Zlatan Ibrahimovic gav sin enda presskonferens inför VM-kvalet mot Danmark på tisdagen. Han var offensiv och hoppfull – och känner inte trycket att alla förväntar sig mirakel:

- Nej, det hoppas jag att folk förväntar sig, det är det jag själv förväntar mig när jag går ut på planen, säger han.

Den skadade ankeln ska inte störa honom:

- Nej, jag valde rehab i dag, men det är ingen fara.

Vad tycker du om Danmark?

- De har gjort det bra hittills och sett bäst ut i gruppen och kanske haft mest tur. De har gjort det bra sedan match ett. Men vi har en stor chans och nu ska vi ta den och se till att vi kommer på förstaplats i gruppen.

Vad är skillnaden på Danmark och Sverige?

- Vi har ett mer komplett lag än Danmark, de har en annan filosofi än oss via tränaren Morten Olsen som varit i Ajax och kör 4-3-3. Han försöker få ut det i det danska landslaget, men de har inte spelare att fylla ut det systemet till hundra procent, då behövs elva tekniska spelare. Morten Olsen försöker få laget att spela så, och för fansen är det bra fotboll men vi har ett mer komplett lag och hittills har vi gjort bättre resultat än dem förutom detta kval och vi har mer spelare ute.

- För att spela 4-3-3 så behöver man bra spelare över hela planen, på mittfältet är Poulsen den enda som passar in, tidigare hade de Tomasson och Ebbe Sand om jag minns rätt och de passade in bättre i systemet än dagens spelare. De har gjort det bra, och detta är fotboll och i förra matchen var vi det bättre laget men de gjorde målet och vann.

Hur känns det inför matchen?

- Det känns stort, mer som ett derby och skandinaviskt möte. Skön atmosfär.

Hur ska du ta dig förbi Agger och Kjaer?

- Jag ska bara spela mitt spel, det är två bra försvarare och hela Danmark är ett bra lag. Jag ska bara göra det jag är bra på i 90 minuter och eventuell extra tid. Om jag har en bra dag då har jag lyckats, om jag inte haft en bra dag då har jag inte lyckats.

Vad tror du om möjligheterna?

- Vi har en ganska bra chans, vi har vunnit där förut. Vi har visat att vi är ett bra lag. Denna match blir avgörande och om vi vinner denna så har vi chans att vinna gruppen. För att bli etta måste vi vinna matchen och vi har stor chans.

Landslaget har svårt med målen – hur löser ni det?

- Det är bara att ånga på, jag har gjort två i landslaget under kvalet och i klubblaget har jag gjort mål i nästan varje match, men om det är jag eller Majstorovic eller Isaksson som gör mål spelar ingen roll om vi bara vinner matcherna. Det är samma känsla.

Vad betyder det att Henrik Larsson är tillbaka?

- Betyder mycket, han har gjort mycket för landslaget, spelarna har respekt för honom och den kvaliteten han har betyder mycket för landslaget, och hjälper oss mycket, och det betyder även för gruppen.

Vad händer i ditt huvud när du är framför mål, rättvänd och med bollen?

- Haha, pust vad som händer, det händer många saker men det går snabbt. Svårt att säga vad jag gör, beror på läget, med det Zlatan brukar göra, dribbla av...jag brukar aldrig planera, det bara händer. Försöker hitta en lösning, antingen för mig eller för en medspelare och det går snabbt.

Publicerad 2009-10-06 kl 17:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå