Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
9:18

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sporten med målen från Zlatans debutsuccé i LA Galaxy i spelaren.

Zlatans spelbolag med löfte i VM-frågan: "Vi löser det utan problem"

Zlatan Ibrahimovic engagemang i spelbolaget Bethard strider mot Fifa:s regelverk och kan komma att stoppa honom från VM.
Men nu går Bethard ut i ett pressmeddelande och lovar att de kommer lösa situationen om Zlatan blir uttagen av Janne Andersson.

På sin hemsida har Bethard publicerat en kommentar kring Zlatan Ibrahimovic och frågan som rör hans eventuella VM-deltagande.

"Med anledning av medias förfrågningar kring Zlatans delägarskap i Bethard och dess eventuella påverkan på hans möjligheter att spela i VM", skriver Bethard och fortsätter:

"Just nu är detta en icke-fråga. Zlatan har valt att lämna landslagsspel bakom sig och tackat nej till landslaget. Skulle det vara så att Zlatan ändrar sin inställning i frågan så löser vi det självklart utan problem. Hans eventuella VM-deltagande kommer alltså inte att styras av hans engagemang i Bethard".

ANNONS

Så här säger Bethards marknadschef Jan Lindow till Sportbladet:

- Skulle Zlatan vilja spela VM kommer någon av våra huvudägare att köpa ut honom. Sedan kan man om man följer regelverket noggrant fråga sig hur många spelare som äger aktier eller fonder i olika spelbolag. Jag tror att det är ganska få spelare som överhuvudtaget skulle få spela VM i så fall.

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson tror också att det är möjligt för Ibrahimovic att medverka i VM om han köps ut från sitt ägarskap i Bethard. 

- Regelverket säger att om du är delägare, så är det inte möjligt, men är du inte är delägare så är det en helt annan fråga. Däremot är det Fifa:s disciplinära kommittér som hanterar alla konsekvenser runt regelverket, så det är dem som ska svara på den här typen av frågor egentligen, säger Nilsson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Jag tror att det är så pass enkelt att det är på svart och vitt. Är du ägare är det inte möjligt, men är du inte ägare, så är det naturligtvis en annan förutsättning, fortsätter han. 

26 mars stod det klart att Zlatan Ibrahimovic blev ambassadör, affischnamn och dessutom delägare i spelbolaget som är baserat på Malta. Tidigare under tisdagen uppgav Aftonbladet att Ibrahimovics engagemang i spelbolaget kan göra att han stoppas från eventuellt spel i VM till följd av att det bryter mot Fifa:s etiska kod.

"Personer som är bundna till denna kod ska vara förbjudna från att ta del i, vare sig direkt eller indirekt, eller i något fall bli associerad med, bettning, spelbolag, lotterier eller liknande eller transaktioner i samband med fotbollsmatcher. De är förbjudna från att ha aktier, både aktivt och passivt, i företag, koncerner, organisationer etc. som främjar eller arrangerar sådana event eller transaktioner", är punkt 25 i Fifa:s etiska kod.

ANNONS

- Jag kan bekräfta att Fifa har ett sådant regelverk. Det kan jag bekräfta, har Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson sagt till Fotbollskanalen.

Innebär det att regelverket utesulter medverkan i VM för Zlatan?
- Det är en helt annan fråga. Som Fifa:s regelverk är, så kan man inte och har inte rätt att delta i ett VM om man är delägare i ett bettingbolag, precis så som Håkan beskriver i den artikeln. Jag kan bekräfta att det är korrekta uppgifter.

Fifa vill inte kommentera om Zlatan kan spela i VM eller inte:

"Som en generell regel kommenterar den etiska kommittén inte angående anklagelser eller i potentiella ärenden", skriver man i ett mail till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-04-03 kl 14:28
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto