POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SYDAFRIKA
1d

Dök inte upp på en månad – Rantie sparkad av sydafrikanska klubben

Foto: Bildbyrån.

I början av januari sparkades Tokelo Rantie av Mamelodi Sundowns.
Anledningen? Anfallaren dök inte upp på en månad.

2013 fick Malmö FF lyfta Lennart Johanssons pokal, skåningarna tog hem guldet med fem poängs marginal ner till AIK. En bidragande faktor till det – åtminstone under vårsäsongen – var Tokelo Rantie. MFF sålde den sommaren anfallaren till Premier League-klubben Bournemouth och fick fyra miljoner euro för sydafrikanen, omkring 42 miljoner kronor.

I England spenderade den numera 29-årige Rantie tre säsonger innan han såldes vidare till turkiska Genclerbirligi sommaren 2016. I samband med flytten till Turkiet började anfallarens karriär präglas av problem. Den tidigare MFF-anfallaren hamnade bland annat i blåsväder i november 2016, där han – enligt sydafrikanska medier – skulle ha dykt upp på en landslagssamling men i stället valde att stänga av mobilen och åka till sitt hem i sydafrikanska staden Parys. Efter den incidenten ska han ha varit okontaktbar för Sydafrikas förbundskapten i flera dagar.

Samma sak hände sedan i turkiska Genclerbirligi i början av oktober 2018. Rantie slutade dyka upp på träningarna och den turkiska klubben valde att sparka honom.

Och nu har det hänt igen, i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns. Rantie anslöt till klubben i september i fjol – på ett treårsavtal – men har nu fått sparken av klubben efter att inte ha dykt upp på en månad. I början av det här året skrev klubben bland annat följande på sin hemsida:

”Mamelodi Sundowns har brutit kontraktet med anfallaren Tokelo Rantie med omedelbar verkan. Den tidigare landslags- och Bournemouth-anfallaren har inte dykt upp på en månad och till följd av detta har klubben sagt upp hans kontrakt”.

- Han har ett rykte. Jag sa ”Ge honom en chans, en livlina” och det gjorde jag, säger tränaren Pitso Mosimane enligt The South African och fortsätter:

- Vad kan jag göra? Jag kan inte göra något.

Senast Rantie spelade en tävlingsmatch var i oktober 2017, skriver Fotboll Skåne.

Publicerad 2020-01-16 kl 16:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå